Annonce
Indland

Præst storhitter på nettet: Gav sine konfirmander syngende overraskelse

Sognepræst i Ødsted Kirke, Martin Bonde Eriksen, valgte at synge sit budskab ud for til sine konfirmander Store Bededag. Klippet er indtil videre blevet set mere end 119.000 gange på facebook.

ØDSTED: Folkekirke og konfirmation er for mange danskere indbegrebet af tradition, men store bededag sprængte sognepræsten i Ødsted Kirke, Martin Bonde Eriksen, de vante rammer og gav sine konfirmander en usædvanlig oplevelse, som siden har gjort ham til et viralt hit på facebook.

Da Martin Bonde Eriksen holdt tale for de unge, som han konfirmerede i kirken fredag 12. maj, valgte han at slutte af med at synge "Fix you", som normalt bliver fremført af bandet Coldplay. Præstens sang blev optaget af en kirkegængerne og lagt på facebook, hvor den siden er blevet set mere end 119.000 gange.

- Jeg er ikke så meget på facebook, så jeg er ikke vant til den slags. Jeg plejer tit at synge for konfirmanderne, men det er først nu, der er nogen, som har optaget det, forklarer sognepræst Martin Bonde Eriksen.

Annonce

Han er dog bekendt med med, at han er blevet populær på det sociale medie, men selvom der er tale om yderst positiv eksponering for kirken, så er det stadig sangen og dens budskab, der er det vigtigste.

- Det er vigtigst for mig at fortælle konfirmanderne, at i enhver livskrise vil Gud altid være der til at spørge, hvordan de har det, og de vil altid kunne finde svar her. Derfor synes jeg, denne her sang er passende, når man synger: I will try to fix you (Jeg vil prøve at fikse dig, red.), siger Martin Bonde Eriksen.

Jeg synes for budskabets skyld, men det er også vigtigt, at folk føler, de kan genkende sig selv i kirken, og at det hele ikke er fremmed for dem.

Martin Bonde Eriksen, sognepræst

Rosende ord strømmer ind

Videoen af den syngende præst fra Ødsted, der ligger 11 km sydvest for Vejle, er blevet delt over 500 gange på facebook og fået mange positive kommentarer med på vejen, blandt andet fra Ødsted-borgere, der er stolte over deres lokale præst.

Andre giver udtryk for, at folkekirken har brug for flere mennesker og momenter som Martin Bonde Eriksen og hans atypiske valg af sang. Selv håber han blot, at sangen trængte ind hos konfirmanderne og deres gæster i kirken.

- Jeg kunne have sagt mit budskab med ord, men tit synes jeg, at man husker noget på en anden måde gennem sang. Det vigtigste for mig er budskabet, siger præsten.

Hør præstens sang her - husk lyd!

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce