Annonce
Aarhus

Prø-li-å-hør-hær: Få din bys historie på podcast

<p>Den byhistoriske podcast tager blandt andet lytterne med i det gamle slagtehus i bunden af Jægergårdsgade, hvor kulturelle iværksættere nu boltrer sig. Foto: Flemming krogh</p>

Et ekko af de sidste dødsskrig fra Jægergårdsgades gamle slagteri! Lydfortællinger på mobiltelefonen skal åbne de unges øjne og ører for Aarhus? fortid.

Det århusianske podcast-initiativ Lydland og Aarhus Stadsarkiv er gået sammen i et nyt projekt, der skal få de unge til at interessere sig for byhistorie. Resultatet bliver en podcastserie og en række live-arrangementer i 2016-2017.

Annonce

Projektet, der netop har fået støtte fra Aarhus 2017s OFF TRACK pulje, er en podcastserie, der knytter sig til fysiske steder i Aarhus. Målet er at gøre de 18-25 årige interesserede i byhistorie.

Egne oplevelser

Tag f.eks. med en tur rundt i Jægergårdsgade, hvor byens gamle slagteri og konservesfabrik giver ekko af de sidste dødsskrig fra slagtede dyr. Eller kom med ind i Fabriksgården, et gammelt industriområde mellem Studsgade og Mejlgade, som man stadig kan ane spor fra.

»Podcasten gør os ikke kun klogere på byudvikling, arkitektur og den menneskelige fortælling i Aarhus over tid. Den skaber også et audiotivt univers, der gør lytteren til medskaber, idet egne oplevelser, indtryk og holdninger til Aarhus aktiveres og udfordres,« siger stifter af Lydland, Lene Grønborg Poulsen.

Husk historien

Stadsarkivar Søren Bitch er manden, der bliver den anden stemme i podcasten »Aarhus i ørerne«. Han har arbejdet med formidling af byhistorie 15 år, heraf fem hos Aarhus Stadsarkiv, og han håber, at projektet vil skabe interesse hos en ny gruppe af yngre mennesker:

»Aarhus er i øjeblikket ved at gentænke mange områder i byen, hvor der bliver bygget nyt og tænkt stort. I en proces, hvor byen er i evig forandring, er det vigtigt, at vi husker på vores historie,« understreger han.

Arbejdet med at skabe podcasten starter netop nu, og fra efteråret 2016 og i 2017 vil århusianerne kunne lytte til de nye fortællinger.

Podcasten »Aarhus i ørerne« bliver tilgængelig i appstore til gratis download.

pcb

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Aarhus

Tryghed er en af varerne på hylden

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112 For abonnenter

Spark, slag og knivstik mens offer lå ned: Fem gerningsmænd på fri fod

Annonce