Annonce
Sport

Pragtpræstation: Skanderborg Aarhus skød Skjern i sænk i vestjydernes egen hule

Morten Hempel Jensen scorede fem gange torsdag aften. Dette billede er fra kampen mod Aalborg Håndbold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Skanderborg Aarhus formåede at scorede 33 gange på udebane torsdag aften mod Skjern. I første halvleg styrede Skanderborg Aarhus alt, i anden halvleg blev kampen holdt i strakt arm.

HÅNDBOLD: Engang var Christoffer Bonde målmand i det nu hedengangne Århus Håndbold.

Han var dygtig, rigtig dygtig. Og det var derfor, Skjern Håndbold slog kløerne i ham, da Århus gik konkurs.

Og i starten af denne sæson har han været suveræn i herrehåndboldligaen, ja vel nok Skjerns bedste spiller i starten af sæsonen.

Annonce

Torsdag aften havde han i store dele af kampen glemt redningerne. Det betød, at Skanderborg Aarhus kunne tage en meriterende og vigtig sejr på 33-31.

Formidabel første halvleg

Men Bonde fik heller ikke meget hjælp. Han var på mange måder alene i målet. Klubbens anden målmand Robin Haug er skadet, og deres nye svenske keeper var ikke spilleberettiget til torsdagens opgør. Det var derfor Christoffer Bonde og en ungdomsmålmand på dagens holdkort.

Ingen af dem kunne stå imod et strålende Skanderborg Aarhus-angreb.

Et angreb, som angreb fra højre, fra venstre, fra bagkæden, fra streg. Ja selv fra forsvarskrumtappen Mathias Smed, som ellers så sjældent deltager i offensiven.

Herrehåndboldligaen, 5. runde

Skjern Håndbold - Skanderborg Aarhus Håndbold 31-33 (14-20)

Skanderborg Aarhus: Mathias Bitsch 8, Lars Skaarup 7, Morten Hempel Jensen 5, Morten Balling 3, Mike Haack 3, Kristian Bonefeld 2, Thor Christensen 2, Thomas Arnoldsen 2, Mathias Smed 1.

Skjern: Lasse Mikkelsen 7, Jesper Konradsson 4, Senjamin Buric 4, Eivind Tangen 4, Lasse Uth 4, René Rasmussen 4, Emil Bergholt 2, Alfred Jönsson 1, Mikkel Lang 1. 

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus: 4 , Skjern: 8

Redningsprocenter: Skanderborg Aarhus: Salah Boutaf 28 % (7/25), Kristoffer Laursen 25 % (4/16), Skjern: Christoffer Bonde 24 % (9/37), Lasse Vuust Andersen 20 % (1/5)

Kampen undervejs: 4-4, 8-13, 12-20, 20-24, 29-32, 31-33. 

Tilskuertal: 2.530 i Skjern Bank Arena, Skjern.


Allerede ved pause havde Skanderborg Aarhus scoret 20 gange og kørt Skjern midtover. Stjernefrøet Thomas Arnoldsen havde ikke scoret en eneste gang i de første 30 minutter, men havde alligevel været vigtig med tre målgivende afleveringer.

Til gengæld havde han en makker i bagkæden, som var absolut flyvende.

Mathias Bitsch havde en af de helt store dage og smed otte mål i kassen for udeholdet. Det var ekstremt vigtigt i anden halvleg, hvor Skjern kom bedre med, og hvor målene ikke på samme måde bare haglede ind i Skjern-målet.

Til sidst i kampen blev det småspændende efter et par vældig uprovokerede Skanderborg Aarhus-fejl, men et småtilfældigt mål af Lars Skaarup med halvandet minut igen lukkede endegyldigt kampen.

- I det meste af kampen står vi godt i forsvaret og spiller godt i angreb, og vi har fuldt styr på kampen. Men da Skjern til allersidst kommer ned og kun er bagud med to, går der måske lidt panik i det. Men jeg synes nu, at Balling og de rutinerede stepper op og får sat et sidste angreb ordentligt op, siger Skanderborg Aarhus' stregspiller Thor Christensen.

Annonce

Balling holdt hovedet koldt

Når stregspilleren siger "Balling" refererer han til Morten Balling. Veteranbagspilleren, som i denne sæson ikke i samme grad er en nøglefigur på banen i Thomas Arnoldsens opblomstring.

Men når tingene brænder på, er det 34-årige Balling, som indgyder ro.

- Jeg synes egentlig, at vi holder fast i mange af de gode ting fra første halvleg efter pausen, men vi trækker måske tempoet lidt for meget ud af kampen. Og så får vi ikke straffet deres fejl så meget, hvilket koster de nemme mål.

- Vi laver et par dumme fejl, Skjern får hallen med og får momentum, men jeg synes egentlig stadig, at vi holder hovedet koldt, siger Morten Balling, som i øvrigt kom til det tidligere Skanderborg Håndbold fra -hvad ellers? - Skjern Håndbold.

Annonce

En kanonstart på sæsonen

Skanderborg Aarhus har derfor fået en kanonstart på tilværelsen som fusionsklub. Fem kampe inde i sæsonen er det allerede blevet til fire sejre. Det enlige nederlag faldt mod Aalborg Håndbold, som ligner det stærkeste mandskab i Danmark.

Skanderborg Aarhus Håndbold er derfor helt oppe på andenpladsen i herrehåndboldligaen efter en knap en sjettedel af grundspillet.

- Jeg føler, at vi i dag har fuldstændig styr på kampen i 45-50 minutter, og at vi godt kan slå sådan et hold som Skjern igen og måle os med toppen. Det er i hvert fald, hvad vi stræber efter, siger Thor Christensen.

Allerede tirsdag får Skanderborg Aarhus endnu en mulighed for at vise sig selv frem mod et af de helt store hold. Her venter Bjerringbro-Silkeborg i pokalturneringens kvartfinale.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Sport

En sønderjysk århusianer indstiller en formidabel karriere i skovene: Maja Alm venter barn til foråret

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Alarm 112

Involverede i dødsdrama efterlod deres dansk indregistrerede bil på parkeringsplads lige syd for grænsen

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Annonce