Annonce
Sport

Premier League forlænger milliardaftale med tv-stationer

Chelsea, Arsenal og de øvrige engelske topklubber kan se frem til nye tv-millioner i de kommende år. Foto: Catherine Ivill/Ritzau Scanpix
Tv-stationer er klar til at betale 41 milliarder kroner for yderligere tre års Premier League-rettigheder.

Pengene vil også i de kommende år vælte ind i fodboldklubberne i den engelske Premier League.

Ligaen skriver i en pressemeddelelse, at man er nået til enighed med de nuværende rettighedshavere - Sky, BT og Amazon - om at forlænge den igangværende tv-aftale. Den nye kontrakt skal løbe til 2025.

Ifølge avisen The Guardian indbringer kontrakten Premier League 4,8 milliarder britiske pund. Det svarer til 41 milliarder danske kroner og er på niveau med den seneste aftale.

Med forlængelsen slipper Premier League for at sende tv-rettighederne ud i en åben budrunde, som ligaen havde frygtet ville forringe kontraktens værdi.

Det engang så ophedede marked for fodboldrettigheder er nemlig kølnet noget i de senere år. Det nuværende aftale, der trådte i kraft i 2019, var således en halv milliard pund billigere end den foregående.

Eftersom aftalen ikke har været i en budrunde, kan regeringen i princippet blokere den af konkurrencemæssige årsager.

Politikerne har dog været med på råd i forhandlingsforløbet. Ifølge Premier League har regeringen på grund af coronapandemien accepteret, at man ikke har åbnet for nye rettighedshavere denne gang.

Til gengæld forpligter ligaen sig frem til 2025 til at sende ekstra 100 millioner pund til de mindre privilegerede lag i fodboldpyramiden. Det drejer sig om klubber i lavere divisioner, kvindefodbold og græsrødder.

- Disse ekstra 100 millioner bliver kun stillet rådighed i de kommende fire år og vil udvide støtten til de områder, der er særligt sårbare over for følgerne af covid-19, skriver ligaen.

Bliver aftalen godkendt, træder den i kraft fra sæsonen 2022/23.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce