Annonce
Aarhus

Pres på skove og strande: Det vælter ind med klager og tips hos Aarhus Kommune

Den varme start på sommeren har lokket rigtigt mange mennesker ud i Aarhus Kommunes naturområder. Det er lig med masser af affald og henvendelser fra borgere til kommunens ansvarlige for de grønne områer. Arkivfoto: Martin Ballund

I år har Center for Byens Anvendelse fået næsten 1000 borgertips om stort og småt i Aarhus Kommunes grønne områder. Det er rekordmange henvendelser, og det tilskrives den varme sommer

AARHUS: Århusianernes engagement i skove, strande og andre fælles naturarealer er tårnhøjt.

Det mærkes i Center for Byens Anvendelse under Aarhus Kommune, hvor staben hele tiden får borgertip vedrørende forskellige forhold i de såkaldte grønne områder.

- Denne sommer er situationen helt ekstraordinær. På grund af sommervejret bruger endnu flere borgere end normalt de grønne områder, og derfor får vi rigtigt mange henvendelser. Vi følger op på alle henvendelserne - blandt andet ved kontakter til de underentreprenører, som kommunen har aftaler med omkring det praktiske arbejde i marken. Det giver virkelig travlhed, siger Andy Tomes, leder af arbejdet med de grønne områder i Center for Byens Anvendelse.

I år har Center for Byens Anvendelse modtaget 975 henvendelser omkring de grønne områder.

Det er 115 flere end i samme periode sidste år.

Annonce

Denne sommer er situationen helt ekstraordinær. På grund af sommervejret bruger endnu flere borgere end normalt de grønne områder, og derfor får vi rigtigt mange henvendelser.

Andy Tomes, leder af arbejdet med de grønne områder i Center for Byens Anvendelse

Der føres tilsyn

Center for Byens Anvendelse har hørt fra blandt andre Karen Tønning fra Lystrup.

- Jeg har haft ringet til Center for Byens anvendelse to gange i forbindelse med, at skraldespanden i skoven er fuldstændig proppet af hundelorte - og det lugter. De andre skraldespande herude trængte også til at blive tømt. Jeg forstår simpelhen ikke at der ikke er nogen minimumskrav - og at der ikke bliver fulgt op på, at arbejdet udføres ifølge aftalen, fortæller Karen Tønning til avisen.

Andy Tomes forklarer, at Center for Byens Anvendelse er tilsynsførende i forhold det praktiske arbejde med at tømme skraldespande, rydde op på strande og meget andet.

Tilsynet finder sted i henhold til de krav, som er indbygget i kontrakten mellem Aarhus Kommune og underentreprenøren.

- Arbejdet udføres af virksomheder, der har vundet et udbud med bestemte servicekrav gennemført af Aarhus Kommune. Center for Byens Anvendelse har ikke registreret særlige vanskeligheder med kvaliteten i hverken Lystrup eller andre dele af Aarhus. Men de store mængder affald på grund af sommervejret betyder naturligvis, at også entreprenørerne er under pres og til tider kan have svært ved at følge med, understreger Andy Tomes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce