Annonce
Syddjurs

Presset økonomi: Syddjurs mangler 50 mio. kr.

Syddjurs Kommune med borgmester Ole Bollesen (S) i spidsen kan ikke holde sit budget og kommer til at overskride det med 50 mio. kr. i år. Foto: Flemming Krogh
Syddjurs Kommune har kurs mod et stort budgetunderskud i år. Blandt andet er udgifterne på socialområdet løbet løbsk. Borgmester Ole Bollesen (S) håber på hjælp fra regeringen.

SYDDJURS: Syddjurs Kommune ser ud til at overskride budgettet med 50 mio. kr. i år.

Det er rigtig mange penge – og det kalder de bekymrede panderynker frem hos borgmester Ole Bollesen (S).

- Tallene tyder på en alvorlig overskridelse af vores budget, der selvfølgelig giver os store bekymringer, udtaler han i en pressemeddelelse.

Det er særligt på områderne social og familie, beskæftigelse og skoler, at Syddjurs har brugt flere penge, end man havde regnet med.

Annonce

Appel til regering og KL

Allerede før sommerferien stod det klart, at budgetterne var ved at løbe løbsk, og der blev dengang nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til, hvordan man kan begrænse overskridelserne såvel i den resterende del af året som i årene der kommer.

- Jeg er tilfreds med, at der er sat gang i aktiviteter, som både kan afklare og begrænse merforbruget. Vi er nemlig en vækst- og udviklingskommune og har brug for fortsat at kunne investere i udviklingen af vores områder og services, siger Ole Bollesen.

Han hæfter sig ved, at en række andre kommuner står med lignende økonomiske udfordringer på socialområdet.

- Jeg vil derfor opfordre regeringen og KL til at drøfte denne behovsstigning i de aktuelle økonomiforhandlinger, siger borgmesteren.

Regeringen – ved finansminister Nicolai Wammen (S) – og KL – Kommunernes Landsforening – skal hen over de kommende uger forhandle en aftale om kommunernes økonomi i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];