Annonce
Sport

Prestigefyldt DM til Aarhus

Lasse Norman Hansen under OL i Rio, hvor det blev til bronze i Omnium efter engelske Mark Cavendish (blå trikot) og italienske Elia Viviani, der vandt guld. Arkivfoto: Paul Hanna/Reuters.

Med både OL-guld -og bronze har Lasse Norman Hansen i de senere år sat bane-disciplinen Omnium på landkortet herhjemme. Nu kommer DM i Omnium til Aarhus.

Aarhus Cyklebane er for andet år i træk blevet tildelt værtsskabet for et DM-løb for eliten: DM i Omnium er nemlig blevet tilføjet en i forvejen tæt løbskalender.

Omnium er en relativ ny disciplin i international cykelsport, og har kun været på VM-programmet i ti år. Til gengæld er omnium qua sin status af OL-disciplin nok den mest præstigefyldte af alle bane-disciplinerne.

I Danmark blev cykelsportens "mangekamp" landskendt og særdeles populært i forbindelse med med Lasse Norman Hansens OL-guld -og bronze i London og Rio. I dag køres omnium over 4 discipliner: scratch-, tempo-, udskilnings- og pointløb afviklet på en enkelt dag.

Det bliver første gang i historien, at Aarhus Cyklebane skal lægge cement til de danske elite mesterskaber i Omnium - og det glæder banens formand Johannes Ollerup Sall.

- I fjor kørte vi for første gang i 12 år danske mesterskaber for eliten, da vi afviklede de danske mesterskaber i sprint. Det blev et stort og vellykket arrangement, som vi fik stor ros for fra blandt andet fra den danske cykle union. Selvom det udefra ikke ser ud af meget, så er det et kæmpe kvalitetsstempel at blive tildelt et elite-DM. Når det så ovenikøbet er det mest prestigefyldte af alle mesterskaberne på cyklebanen, så det er det et enormt skulderklap fra DCU' side til det arbejder vi går og laver i det daglige, siger han.

DM-løbet bliver kørt på Aarhus Cyklebane 27. juni.

- Vi glæder os meget til vise hele Aarhus Danmarks absolut bedste baneryttere på herre såvel som dame-siden, når vi DM. Publikum kan forvente et af de stærkeste felter på Aarhus Cyklebane nogensinde, når hele det danske banelandshold, som i fjor vandt medaljer ved OL, VM og EM bliver suppleret af den øvrige danske samt århusianske elite. Vi glæder os rigtigt meget på cyklebanen til at byde aarhusianerne på verdensklasse cykelløb, lyder det fra en tydeligt begejstret formand.

Stærkt omnium-felt

Og det er da også et ganse habilt felt af ryttere, der kommer til Aarhus sidst i juni.

På startlisten kan man således forvente at se ryttere som den dobbelte OL-medaljevinder Lasse Norman Hansen, europamesteren i Derny-pace Casper Folsach, den tidligere World Cup -og juniorverdensmester Casper Phillip Pedersen, europamesteren i pointløb Niklas Larsen og OL-medaljetageren Frederik Rodenberg. Derudover vil flere af de bedste lokale ryttere som Nicklas O. Pedersen, Johan Tiedemann Langballe, Jeppe Aaskov Pallesen, Jakob Frandsen, Rasmus Søgaard og Morten Høgh Abel Jensen også stille til start.

Med tildelingen af DM-løbet har cyklebanen måtte rokere lidt rundt på løbsdagene, hvorfor Niels Fredborgs Æresløb flyttes til 10. august. Sæsonen trædes i gang næste fredag, hvor den står på æresløb for OL-guldvinder fra 1968 Gunnar Asmussen.

Løbskalender for 2017 på Aarhus Cyklebane:

5. maj: Gunnar Asmussens Æresløb

26. maj: Jysk/Fynske mesterskaber

9. juni: By-Kamp

27. juni: DM Omnium

10. august: Niels Fredborgs Æresløb

26. august: Jørgen Leths Æresløb

8. september: Kay Werners Mindeløb

22. september: Gert Franks Æresløb

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Annonce