Annonce
Kultur

Pretty Maids-guitarist: Det ny album betyder intet i det store billede

Paul "Ronmie Atkins" Christensen og Kenneth "Ken Hammer" Hansen har stået skulder ved skulder i Pretty Maids, siden bandet blev dannet i 1981. Nu er Pretty Maids tilbage med ny skive, men glæden ved den præstation er svær at få øje på lige nu, oplever Kenneth Hansen. Arkivfoto: Morten Pape
Pretty Maids er tilbage, men udgivelsen af ”Undress Your Madness” sker i en tung skygge af Paul Christensens kræftsygdom, fortæller bandets guitarist.
Annonce

Horsens: Pretty Maids er tilbage. Bandets ny album ”Undress Your Madness” landede fredag, og normalt ville guitarist Kenneth "Ken Hammer" Hansen med en nyudgivelse glad fortælle om bandets bedrifter og planer. Denne gang er det imidlertid snarere tristhed, der præger stemningen i Horsens mest navnkundige band.

Forsanger Paul Christensen fik tidligere i år konstateret lungekræft, og han kæmper lige nu for at blive sygdommen kvit efter en operation. Situationen har kastet en tung skygge over udgivelsen, siger Kenneth Hansen.

- Det er virkelig en forfærdelig tid, som jeg ikke ville ønske for nogen som helst. Det er Paul, der er syg, og som har det aller-allerdårligst, men det påvirker selvfølgelig hele vejen ned i bandet, og det er en bittersweet fornemmelse, jeg sidder med lige nu, siger guitaristen om nyudgivelsen.

Han skabte Pretty Maids sammen med Paul Christensen i 1981, og i løbet af årtiet skød kammeraterne bandet ind på den hjemlige og internationale scene som et af landets bedste bud på heavy med bund i, og fanbasen blev bygget op med turneer over det meste af kloden.

Det er en meget underlig situation at være i; det med at være glad for det, vi har lavet, og på den anden side vide, at det absolut intet betyder i det store billede. Det har jeg det meget svært med.
Annonce

Betyder intet

Pretty Maids har leveret flere end 20 albummer i sin fire årtier lange levetid, men selv om Kenneth Hansen er glad for de 10 nye skæringer på ”Undress Your Madness”, er glæden hul, fortæller han om at udgive nyt, mens kammeraten gennem 40 år ligger alvorligt syg.

- Det er en meget underlig situation at være i; det med at være glad for det, vi har lavet, og på den anden side vide, at det absolut intet betyder i det store billede. Det har jeg det meget svært med. Efter en udgivelse plejer vi altid at lægge ud med en turné og snak om pladen. Lige nu ligger det hele lidt hen i det uvisse.

- Hvis Paul bare havde brækket benet, var det noget andet. Så får man gipsen af og skal lige ligge og sunde sig et par uger. Men det her er der ikke nogen, der er herre over, og det gør altså glæden ikke så lidt mindre, siger guitaristen.

Annonce

Mere melodiøse sange

Midt i tristheden er det en trøst, at Paul Christensen trods modgangen er ved godt mod, og de to gamle kammerater er i kontakt med hinanden flere gange om ugen, fortæller Kenneth Hansen.

- Det her er bare en lang proces, og vi håber alle på det bedste, siger han.

Stoltheden ved den ny plade er da heller ikke helt udvisket.

Ganske vist kommer Pretty Maids ikke foreløbig ud at turnere med de nye numre, for ingen ved, hvornår Paul Christensen bliver helt klar igen. Det betyder blandt andet også, at den traditionsrige julekoncert på Horsens Ny Teater er aflyst. Men hvis fansene skruer op for anlægget derhjemme, får de en erstatning i form af solid, klassisk hårdrock, forsikrer Kenneth Hansen.

- Jeg synes, det er en bunke gode sange, som måske også er lidt anderledes end sidst (med "Kingmaker" fra 2016, red.). Det er helt sikkert stadig heavy, for det er det, vi laver, men sangene er mere melodiøse, synes jeg. Hvorfor kan jeg ikke sige - det har bare ligget i luften, og så trak vi det ned derfra, forklarer han om sangene, der blev skrevet i Horsens i januar, indspillet i februar og siden bare har afventet pladeselskabets tryk på releaseknappen.

Nu er skiven ude, og Pretty Maids, som i de seneste små 10 år har oplevet en form for genfødsel og slået deres navn fast som stærk ingrediens i dansk rocks ursuppe, har heller ikke denne gang leflet for smagsdommeres øregange, pointerer guitaristen.

- Vi skriver først og fremmest sangene, som vi synes, de skal være - ikke for at andre skal synes om dem. Den del må selvfølgelig meget gerne komme bagefter, men vi synes selv, at vi har god smag inden for vores felt, siger han med et grin.

Hvordan ”Undress Your Madness” lyder, har man siden fredag blandt andet kunnet høre på diverse streamingtjenester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Menneskekender og hårdtarbejdende analytiker: Fremad-chef baner vejen for en stor karriere

Annonce