Annonce
Erhverv

Aarhus Charter evakuerer samtlige gæster nu

Bjarke Hansen, her fotograferet på Korfu, er i gang med at organisere hjemrejse for samtlige gæster. Arkivfoto: Henrik Breum
Ringkøbing-rejsebureauet, der også ejer Aarhus Charter, sender otte fly af sted for at hente 776 gæster hjem fra fire rejsemål.

Ringkøbing: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende i min tid i rejsebranchen.

Sådan siger direktør Bjarke Hansen i Primo Tours fredag eftermiddag efter at have taget fat på at organisere en evakuering af samtlige gæster.

Efter Udenrigsministeriets opfordring fredag om, at alle danskere kommer hjem nu, har Bjarke Hansen booket otte fly, som i løbet af weekenden skal flyve til destinationerne Tenerife, Portosanto, Madeira og Gran Canaria og hente i alt 776 gæster, som Primo Tours, Aarhus Charter og Sun Charter har sendt på ferie.

Bjarke Hansen regner med, at alle ferierende er hjemme i Danmark igen senest søndag aften.

- Vi ved godt, at nogle gæster måske gerne vil blive dernede, fordi de ikke mærker noget til coronasituationen på ferien, men vi vil hjælpe folk hjem så hurtigt som muligt, så ingen bliver fanget dernede, hvis der bliver lukket for udrejse, siger Bjarke Hansen.

Situationen kommer dog ikke helt bag på Primo Tours.

- Vi har haft en nødplan for at få gæsterne hjem. Det har jo været specielle tider. Nu skal planen så føres ud i livet, men det er en udfordring at hyre fly nu, siger direktøren.

Primo Tours følger også Udenrigsministeriets råd om ikke at rejse ud og har aflyst samtlige rejser den næste måned frem. De sidste tre uger af rejsebureauets vintersæson er dermed gået i vasken. Håbet er nu, at coronavirussen har sluppet sit tag, når sommersæsonen begynder i maj.

Da kan meget vel være forandret i rejsebranchen ovenpå corona-kaos’et. Derfor håber Bjarke Hansen, at politikerne vil være imødekommende for at hjælpe branchen, der virkelig rammes økonomisk lige nu.

- Det er spændende at se, hvordan rejsebranchen reagerer på denne situation, og hvilken tilgang politikerne har. Der er kommet hjælpepakker ud, og man forhandler om, hvorvidt nogle skal være til rejsebranchen. Det håber vi på kommer. Vi har forudbetalt fly og hoteller, og når vi bliver tvunget til at tage gæster hjem, har vi mange udgifter ude. Det koster at booke fly i utide, og gæsterne skal have penge refunderet. Det er en stor udbetaling. Tilmed har vi betalt hoteller længere hen på sæsonen, og ingen ved jo, hvornår det her stopper, siger Bjarke Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

Annonce