Annonce
Aarhus

Prinsen rasede da han måtte køre i pit i utide

Temmelig frustreret måtte prins Joachim udgå af sit løb på grund af mekaniske problemer. Foto: Henrik Johansen

Regnvejret drillede Classic Race Aarhus på førstedagen. Vandet gjorde banen så våd, at Formel 1-racerne ikke skulle nyde noget.

Prins Joachim gjorde intet for at skjule sin skuffelse, da mekaniske problemer tvang ham i pit i utide på førstedagen af Classic Race Aarhus.

Prinsen kylede en kørehandske i asfalten og græmmede sig i lang tid, inden han åbnede Ford Lotus Cortinaens kølerhjelm, hvor damp fra et defekt kølesystem strømmede ham op i ansigtet.

Skuffelsen var nu også til at forstå, for prins Joachim lå faktisk rigtigt lunt i svinget, da det første løb for standardvogne op til 1965 begyndte, og han var på tredjepladsen, da han opdagede, at motoren var så varm, at det var urealistisk at gennemføre.

Annonce

Så efter få omgange valgte prins Joachim at køre ligeud i stedet for at styre Ford Lotus Cortina'en gennem svinget op til Oddervej.

Lige ud ud mod Helnan Marselis Hotel - ligger et af løbets to ryttergårde, hvor teamsene holder til med mekanikere og materiel. Og her trillede prins Joachim ind, slukkede motoren og gav højlydt udtryk for sin ærgrelse.

Som løbet udviklede sig, stod det dog klart, at prinsen, der vandt sidste år, ikke havde ikke en kinemands chance for at vinde i år. En svensk kører kom i vejen med en meget stor og meget stærk amerikanerbil.

Standardvogne er helt almindelige husholdningsbiler med tunede motorer og racerundervogne. Og en Ford Falcon Sprint fra 1964 med en motor på næsten fem liter er lige så meget en standardvogn som den Ford Lotus Cortina med en motor på 1,6 liter, som prins Joachim havde taget med til Aarhus.

Uretfærdigt? Tjah, men sådan er reglerne altså.

Sådan en stor, stærk og rød Ford Falcon Sprint stillede svenske Lars Esselius op i. Hans tider under træningen var ikke bemærkelsesværdige, men det var Lars Esselius' kørsel, da løbet blev flaget i gang på startstregen midt på Kystvejen.

Overraskende elegant fik han den store, tunge bil gennem det ekstremt skarpe sving ved Ydernæs. Og op af Oddervej havde hverken Ford Lotus Cortina'er, Volvo Amazon'er eller Morris Cooper-biler moment til at følge Lars Esselius, der på 10. og sidste omgang havde overhalet mange af sine konkurrenter med mere end en omgang.

Prins Joachim glæde sig over, at hans holdkammerat fra Cortina Racing-holdet, Martin Berner, satte sig på anden pladsen.

Og at en anden Ford Lotus Cortina med Bent Thøgersen bag ratten kørte sig til tredjepladsen.

Prins Joachim var ikke den eneste på banen rundt om Mindeparken, der blev skuffet lørdag eftermiddag. Det gjorde de mange, der havde glædet sig til at se race med gamle Formel 1-racere også. Himlens sluser åbnede sig netop, da Formel 1-piloterne havde sat sig i cockpittet for at varme de hylende og larmende motorer op til race.

Men regnvejr og Formel 1 er en cocktail så giftig at teamsene besluttede at aflyse. De frygtede at smadre de kostbare biler. Så det er med at krydse fingre for tørvejr søndag kl. 14.45, hvor Formel 1-racerne igen er på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce