Annonce
Aarhus

Prinsens faste tennismakker: Det store humør var væk til sidst

Knud Roding mødte Prins Henrik på tennisbanen i 1972, og deres fælles passion for sporten udviklede sig til et nært venskab. Her ses de sammen på Aarhus 1900's baner i 1984. Arkivfoto: Børge Venge

Prins Henriks nære ven gennem 46 år, Knud Roding, karakteriserer afdøde prins Henrik som en ægte kammerat og en stor sportsmand, der ikke kunne løbes om hjørner med.

AARHUS: En af de århusianere, der kendte prins Henrik allerbedst, er den tidligere autoforhandler Knud Roding.

Han mødte prins Henrik på Aarhus 1900's tennisanlæg i 1972. Mødet udviklede sig hurtigt til et nært venskab, der gennem en halv menneskealder gjorde Knud Roding til fast gæst på Marselisborg, så snart kongefamilien var på besøg i Aarhus.

- Det var egentlig helt tilfældigt. Prinsen var nede for at spille tennis og manglede pludselig en makker. Så blev jeg spurgt, om ikke jeg kunne træde til. Den slags siger man jo ikke nej til, husker Knud Roding, der i dag er pensioneret og bor i Højbjerg.

Han modtog nyheden om prins Henriks død tidligt onsdag morgen.

- Det er en trist dag. Prins Henrik var en fantastisk kammerat, og jeg kommer virkelig til at savne ham. Men nyheden var desværre ventet, fortæller Knud Roding, der senest var sammen med prins Henrik i juledagene i forbindelse med kongefamiliens besøg i Aarhus.

- Jeg var på slottet hver dag i julen for at besøge ham, og der kunne jeg godt se, at især hans fysik var forværret. Vi var på vores faste tur i fitnesscenter sammen, men det blev kun til 10 minutter. Helbredet kunne ikke mere. I stedet gik vi ture på stranden sammen med prinsens livlæger, fortæller Knud Roding.

- Det var henover julen, det gik op for mig, at han måske ikke havde langt igen. Hans raske gang var blevet til små skridt. Det store humør, som ellers kendetegnede prinsen, var ikke mere.

Øjne i nakken

Knud Rodings venskab med prins Henrik var især baseret på én ting: Hård fysisk udfoldelse. Primært på tennisanlægget hos Aarhus 1900, hvor prinsen havde titel af æresformand, og i de senere år også i blandt maskinerne hos SeierFitness i det centrale Aarhus.

Faktisk var det Prins Henrik, der fik Knud Roding med på fitness-bølgen. En træningsform, som den tidligere autoforhandler ellers havde forsvoret, at han nogensinde ville give sig i kast med.

- For nogle år siden ringede prinsen og måtte aflyse vores tennisaftale, fordi han havde ondt i armen. I stedet bad han mig om at komme op på slottet (Marslisborg red.). Da jeg ankom, holdt en kongelig vogn parat, og vi kørte sammen ind til byen. Prins Henrik gjorde holdt ved Spanien, og ville en tur ind i fitnesscenteret for at træne. Det var ikke lige noget for mig, men prinsen sagde bare: 'Kan du så se at komme med herind'.

- Og så skal jeg ellers love dig for, der blev gået til stålet. Efter den første gang var jeg så træt, at jeg ikke kunne gå på arbejde bagefter, ler Knud Roding.

Han betegner Prins Henrik som hård fitnessmakker, og flere gange mente Knud Roding, at prinsen måtte have udviklet et ekstra sæt øjne i nakken. For der var ingen kære mor i træningslokalet:

- Vi havde den her aftale om, at vi altid tog 10 gentagelser i de forskellige maskiner. Og selvom prinsen stod med ryggen til, vidste han, hvis jeg snød. Så kunne han sige: "Aaarh Knud, det var vist kun otte omgange! Straffen for det er 10 omgange mere".

Venskabet med Prins Henrik har budt på utallige oplevelser for Knud Roding. En af de mere komiske var da makkerparret i 2006 skulle indvie Tivoli Frihedens nye forlystelse 'Tyfonen', som satte sig fast midt under indvielsen. Her forsøger både prinsen og Knud Roding at finde en passende grimasse. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Sladder prellede af på prinsen

I begyndelsen skulle Knud Roding lige vænne sig til den opmærksomhed og virak, der uvægerligt fulgte med, når han som prins Henriks nære ven deltog i forskellige offentlige arrangementer.

- Det der med rampelyset var svært. Mange gange hidsede jeg mig op, når ugebladene skrev noget usandt om prinsen. Men han slog det altid selv hen og tog det med et smil. Han sagde: "I morgen er det glemt. Lad være med at gøre noget ud af det", husker Knud Roding.

Det, han for altid vil huske prins Henrik for, er samtidig det, han kommer til at savne mest:

- Han var én man kunne betro sig til. En mand man kunne udveksle hemmeligheder og sine dybeste tanker med. En rigtig kammerat.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Aarhus

Leder efter forsvunden person

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Annonce