Annonce
Østjylland

Prioriter naturen og miljøet frem for rejsetid

Annonce

Læserbrev: Hvor må jeg give Birgitte Bjerre ret i hendes replik om Kattegatforbindelsen. Prioriter natur og miljø frem for rejsetid.

Jeg forstår ikke hvordan vores borgmester kan være tilhænger af en Kattegatforbindelse, der vil skære vores kommune over i tre dele og være til stor gene for rigtig mange mennesker.

Kommunen skal gennemskæres af to motorveje og en toglinie, og hvis man spørger i Skanderborg kan motorvejen der være støjgenerende i op til 6-7 km. Det betyder, at der skal trækkes to støjspor af 12-14 km bredde igennem kommunen. Tænk på hvor mange mennesker det vil genere- og det synes vores borgmester altså er en rigtig god ide.

At broen derudover vil få stor negativ indflydelse på antallet af turister der vil leje sommerhus, er en yderligere konsekvens.

Vores borgmester har julelys i øjnene, når han taler om Kattegatforbindelsen. Han forestiller sig, at det betyder, at masser af virksomheder vil slå sig ned i Odder, så vi vil få store nye industrikvarterer og masser af trafik.

Kære borgmester læs Birgitte Bjerres læserbrev igen igen.

Folk bor i Odder Kommune, fordi naturen er unik og der er fred og ro.

Vi taler om en investering på langt over 100 milliarder kr.

Tænk hvis man investerede det samme beløb i forbedringer af natur, miljø og klima. Vores havmiljø har det skidt, vores biodiversitet har det mildest elendigt og vores udledning af drivhusgasser er alt for stort.

En investering af en sådan størrelse på disse områder ville komme mange gange igen. Vi ville kunne udvikle rigtig mange løsninger, som ville kunne betyde en stor eksport af både teknologi og know –how.

En bro kan man ikke eksportere og det vil tage rigtig mange år før man måske bare får pengene igen.

I Odder Avis d. 7. oktober siger projektchef fra Vejdirektoratet Ulrik Millandt Larsen, som et argument for Kattegatforbindelsen, at det betyder, at man kan tage en frisk togtur og gå i teateret i København om aftenen. Det lader vi stå et øjeblik.

Afstanden fra Aarhus til København er i dag over Storebælt i alt 308 km og tager i bedste fald 3 timer og 17 minutter. Afstanden fra Aarhus til København over en Kattegatbro vil være omkring 200 km og tage 2 timer og 8 minutter. Vi taler altså om en tidsmæssig besparelse på 1 time og 9 minutter til en pris af over 100 milliarder kr. samt meget store miljømæssige konsekvenser for Røsnæs, Samsø og Odder kommune

Lad os nu tænke på vores børn og børnebørns fremtid og bruge de mange penge på en langt bedre måde nemlig at sikre klimaet ved at vores co2 udledning reduceres samt at vores natur og havmiljø genoprettes, det har det ifølge rapporter fra EU rigtig skidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce