Annonce
Erhverv

Pris: Kaffenørder gør klar til at åbne kaffebar i nyt iværksætterhus

Lindy Brogaard (t.h.) og Lars Frello fik overrakt prisen som årets iværksætter af Arne Sørensen (t.h.), der er formand for Udviklingodder. Foto: Søren E. Alwan
Clevercoffee vil give kunderne en god smag i munden på flere måder. Firmaet fortæller historien om bæredygtig kaffe, som kan spores tilbage til den kaffebonden.

Odder: To kaffenørder har gjort deres interesse til en levevej, og de bliver ved med at udvikle deres lille virksomhed Clevercoffee.

- Vi startede i en otte kvadratmeter garage. Vi stoppede med vores almindelige jobs for at starte Clevercoffee. I dag har vi for få timer i døgnet og for få hænder, siger Lars Frello.

Han flyttede for to år siden fra Viby til Fillerup med sin familie, og det er her, Clevercoffee holder til. Bag firmaet står Lars Frello og Lindy Brogaard.

- Vores mantra er, at den gode smag ikke kun kommer fra den gode kaffe. Den kommer fra den måde, kaffen er blevet handlet og produceret på. Vi er med i The Pledge, hvor 50 risterier i hele verden er åbne om, hvordan vi er åbne fra jord til kop. Og vi fortæller om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed og transparens og med FN's verdensmål, siger Lars Frello.

Kompagnonerne har haft en forretningsplan med tre mål, som de stort set har opnået. Der skulle være transparens og bæredygtighed, som man kan læse om i firmaets Transparency Report 2019.

Clevercoffee Aps

Clevercoffee Aps hører hjemme i Fillerup og blev stiftet i marts 2017. Ejerne er Lars Frello og Lindy Brogaard.

Foruden at sælge hjemmeristet kaffe, så tilbyder firamet også udstyr i form af espressmaskiner, bryggere og kværne mv. Firmaet køber kaffebønner direkte fra producenterne til en pris, som tiltrækker bønderne, og firmaet bruger for eksempel strøm fra vindenergi, når de rister kaffe.

Årsresultatet i 2018, som er det seneste regnskabår, lød på 10.877 kroner.

Åbner kaffebar i Aarhus

- Vi ville også gerne udnytte vores produktionskapacitet, så i dag udlejer vi ristekapacitet og rådgiver om, hvordan man rister. Og 1. februar åbner vi en kaffebar på Aarhus Universitet i deres nye iværksætterhus. Der skal vi stå for forplejning, kaffe, alt, siger Lars Frello.

Clevercoffee rister og leverer kaffe til kaffebarer og hoteller over hele verden.

- Det sidste halve år har vi fokuseret på at fortælle historien om, hvordan vi handler kaffe. Så kan vores kunder sige, at de har en profil, som de gerne vil understøtte ved at købe kaffe hos os, tilføjer han.

Regnskabet viser dog ikke store overskud.

- Vi invester i butikken. Sidste regnskabsår havde vi én fuldtidsmedejer, nu har vi tre og tre løst tilknyttede. Det er jo ikke en virksomhed med investorer, vi er vokset ud af at være os selv. Det er ikke money-made, det er man-made.

Clevercoffee holder til i Fillerup, køber kaffebønner i udlandet og sælger hjemmeristede bønner i Danmark og udlandet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce