x
Annonce
Navne

Pris til Aarhus-præst

Prismodtager Mette Birk, Aarhus Domkirke, præst for socialt udsatte. Pressefoto

Hvert år uddeler Serapions-Ordenen en pris til en person eller mindre organisation, der har udført en bemærkelsesværdig og frivillig indsats på det humanitære område. i år tildeles Serapions-prisen præst for socialt udsatte Mette Birk, Aarhus Domkirke.

Mette Birk modtager prisen for sit store arbejde med projektet ”Støtte til kvinder, som er pårørende til mænd med PTSD". Et projekt, som gennem undervisning og kontakt med pårørende til veteraner (og andre udsendte), giver de pågældende værktøjet til at tackle hverdagen.

De nærmeste pårørende til PTSD-ramte indenfor beredskabet, politi, forsvar og ambulancetjeneste m.v., overlades ofte til sig selv, da de ikke har mulighed for at få hjælp i det traditionelle behandlersystem. Pårørende til veteraner kan få psykologhjælp, men mange får det ikke. Nærmeste pårørende til de PTSD-ramte mænd har derfor ingen at tale med om de tanker og følelser, der opstår i deres nye livssituation.

Mange kvinder oplever i den forbindelse en fortvivlende ensomhed. De har alene ansvaret for familien, for mandens ve og vel, hans behandlingsforløb, børn, økonomi og alle øvrige dagligdags ting. Det afføder en større og større social isolation. De risikerer selv at blive sekundært traumatiseret og få en psykisk diagnose. Oplevelsen er, at projektet gavner både kvinderne, deres mænd og deres børn.

Prisen, en bronzeskulptur udført af kunstneren Poul Erland, udtrykker humanisme og næstekærlighed. Med prisen følger 25.000 kroner til støtte for det humanitære formål, som prismodtageren arbejder for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce