Annonce
Navne

Pris til Aarhus-præst

Prismodtager Mette Birk, Aarhus Domkirke, præst for socialt udsatte. Pressefoto
Annonce

Hvert år uddeler Serapions-Ordenen en pris til en person eller mindre organisation, der har udført en bemærkelsesværdig og frivillig indsats på det humanitære område. i år tildeles Serapions-prisen præst for socialt udsatte Mette Birk, Aarhus Domkirke.

Mette Birk modtager prisen for sit store arbejde med projektet ”Støtte til kvinder, som er pårørende til mænd med PTSD". Et projekt, som gennem undervisning og kontakt med pårørende til veteraner (og andre udsendte), giver de pågældende værktøjet til at tackle hverdagen.

De nærmeste pårørende til PTSD-ramte indenfor beredskabet, politi, forsvar og ambulancetjeneste m.v., overlades ofte til sig selv, da de ikke har mulighed for at få hjælp i det traditionelle behandlersystem. Pårørende til veteraner kan få psykologhjælp, men mange får det ikke. Nærmeste pårørende til de PTSD-ramte mænd har derfor ingen at tale med om de tanker og følelser, der opstår i deres nye livssituation.

Mange kvinder oplever i den forbindelse en fortvivlende ensomhed. De har alene ansvaret for familien, for mandens ve og vel, hans behandlingsforløb, børn, økonomi og alle øvrige dagligdags ting. Det afføder en større og større social isolation. De risikerer selv at blive sekundært traumatiseret og få en psykisk diagnose. Oplevelsen er, at projektet gavner både kvinderne, deres mænd og deres børn.

Prisen, en bronzeskulptur udført af kunstneren Poul Erland, udtrykker humanisme og næstekærlighed. Med prisen følger 25.000 kroner til støtte for det humanitære formål, som prismodtageren arbejder for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce