Annonce
Navne

Pris til fremragende formidler

<p>Henrik Parbo.</p>

Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) tildeler mandag 7. december H.C. Ørsted Medaljen i bronze for fremragende formidling af naturvidenskab til lektorHenrik Parbo, Aarhus Katedralskole.

Annonce

Henrik Parbo har med en relevant og vedkommende formidling af kemien gennem 40 år formået at inspirere og engagere sine elever og samtidig udvikle og styrke faget kemi i gymnasiet, bl.a. gennem sine lærebøger og sit samarbejde med erhvervslivet.

Henrik Parbo.

Henrik Parbo er overordentligt vellidt, fagligt dygtig og vidende. Han har et stort engagement, han stiller krav til eleverne og er med sit venlige og hjælpsomme væsen meget vellidt.

Ved siden af undervisningen har han formidlet kendskabet til faget kemi gennem et stort forfatterskab. Han er en af hovedkræfterne bag lærebogssystemet Kend Kemien 1-3 samt en række temahæfter og bøger, som viser kemiens anvendelse og samfundsmæssige betydning.

Henrik Parbo har været ansat på Aarhus Katedralskole siden 1975 med fagene kemi og fysik og har været en central deltager i skolens samarbejdsprojekter med erhvervslivet gennem mange år, f.eks. i 90erne samarbejder med Århus Olie og DuPont/Danisco, hvor eleverne lavede projekter på virksomhederne.

I perioden 1986-1993 var Henrik Parbo fagkonsulent i kemi og med til at præge og udvikle faget kemi ved gymnasiereformen i 1988, hvor faget Kemi A blev styrket fra at være et forsøgsfag til ordinært A-fag.

Han har også været lærer og censor på kurset Kemiske Undervisningsforsøg på Aarhus Universitet.

Henrik Parbos kollegaer hører i øjeblikket ofte om det nye udviklingsarbejde med formidlingsprojektet Smag for livet, der støttes af Nordeafonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce