Annonce
Navne

Pris til hospitalsfysiker for forskning indenfor stråleterapi

Hospitalsfysiker Morten B. Jensen har modtaget Ung Fysiker-prisen 2021, der uddeles af Dansk Selskab for Medicinsk Fysik (DSMF). Prisen er på 20.000 kr. PR-foto

HÆDER: Hospitalsfysiker Morten B. Jensen har modtaget Ung Fysiker-prisen 2021, der uddeles af Dansk Selskab for Medicinsk Fysik (DSMF). Prisen er på 20.000 kr.

Det skriver Dansk Selskab for Medicinsk Fysik i en pressemeddelelse.

Morten B. Jensen har en bachelor i fysik og en kandidatgrad i biomedical engineering fra Aarhus Universitet, og har taget den treårige specialuddannelse indenfor stråleterapi ved Afdelingen for Medicinsk Fysik ved Aarhus Universitetshospital (AUH). Han er i dag ansat ved Dansk Center for Partikelterapi på AUH, hvor han er i gang med en ph.d. indenfor dosimetri.

Annonce

Morten B. Jensen modtager prisen for sit forskningsarbejde inden for stråleterapien med at forbedre target-dækning for glioblastom tumorer, som er den mest aggressive og ondartede hjernetumor og er karakteriseret ved inflitrativ vækst og spredning gennem fibrene i hjernes hvide substans.

Prisen uddeles af DSMF til en nyuddannet hospitalsfysiker på grundlag af det videnskabelige forskningsarbejde, der er udført i forbindelse med uddannelsen. Formålet med prisen er at stimulere forskning og udvikling indenfor medicinsk fysik i Danmark.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

75 år: Hun har altid stået på ofrenes side

Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

Annonce