Annonce
Skanderborg

Kulturministeren overrakte fornem pris til Skanderborg Kommune

Formanden for Kultur- sundheds- og fritidsudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen, og kulturminister Joy Mogensen ved overrækkelsen af Aftenskolernes Pris på Kulturmødet på Mors.
Skanderborg Kommune fik årets Aftenskolernes Pris overrakt af kulturminister Joy Mogensen på Folkemødet på Mors i dag.

SKANDERBORG: Skanderborg Kommune har torsdag vundet Aftenskolernes Pris. Det skete ved et stort prisshow på Kulturmødet på Mors.

Kulturminister Joy Mogensen overrakte prisen til formanden for Kultur- sundheds- og fritidsudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen.

- Det kræver et særligt godt samarbejde mellem aftenskolerne og kommunerne at få alle de gode tilbud ud til borgerne, sagde kulturminister Joy Mogensen, sagde kulturministeren i sin overrækkelsestale.

Bag prisen står de fem landsdækkende oplysningsforbund: AOF, DOF, FOF, Fora og LOF.

- Jeg er meget stolt og beæret over at stå her i dag. Oplysningsforbundene løfter store og vigtige opgaver i vores kommune. På det daglige niveau er der et godt samarbejde mellem aftenskolerne og kommunen og der er stor tillid mellem parterne, når vi gør ting, sagde Tage Nielsen, da han havde modtaget prisen.

Og han fortsatte:

- Vi har et samarbejde, hvor vi leder efter muligheder i stedet for begrænsninger. Vi ser for eksempel oplysningsforbundene som en vigtig partner i vores indsats for bedre mental og fysisk sundhed.

Det er i år 5. gang, Aftenskolernes Pris bliver uddelt. Sidst var i 2017, hvor Odder Kommune blev årets aftenskolekommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce