Annonce
Navne

Prisbelønnet: International hæder til århusiansk biblioteksudvikler

Hvert år uddeles den prestigefyldte Movers & Shaker-pris til særligt innovative og fremadtænkende biblioteksfolk. I år går prisen til Sidsel Bech-Petersen fra Aarhus Kommunes Biblioteker.

Hvert år uddeles den prestigefyldte Movers & Shaker-pris til særligt innovative og fremadtænkende biblioteksfolk. I år går prisen til Sidsel Bech-Petersen fra Aarhus Kommunes Biblioteker.

Det velansete amerikanske tidsskrift Library Journal står bag prisen, som er blevet uddelt siden 2002. Prisen gives til biblioteksfolk, der på helt særlig vis har været med til at skabe udvikling og nytænkning i bibliotekerne på både lokalt og internationalt niveau, og som har haft indflydelse på, hvordan der arbejdes med biblioteker rundt om i verden.

Sidsel Bech-Petersen er blot den anden dansker nogensinde, som modtager den internationale anerkendelse. Hun har siden 2005 været ansat i Aarhus Kommunes Biblioteker som biblioteksudvikler. I dag er hun leder af projektudvikling og borgerinddragelse i bibliotekerne og er en del af ledelsen i Aarhus Kommunes Biblioteker. Hun har været en væsentlig drivkraft i udviklingen af Aarhus Bibliotekerne og Hovedbibliotekets vej hen mod Dokk1.

Hun er blevet tildelt den internationale pris for sit arbejde med bl.a. design thinking for biblioteker, der handler om at inddrage brugerne i designløsninger og udvikling. Hun har været Aarhus Bibliotekernes drivkraft i det mangeårige samarbejde med Bill & Melinda Gates Foundation, IDEO – et verdenskendt designfirma – og Chicago Public Libraries om at lave en model for, hvordan biblioteker kan arbejde med såkaldt human-centered design og design thinking.

Aarhus Bibliotekernes arbejde med at anvende design thinking i udviklingen af biblioteker er internationalt anerkendt. Blandt andet har Aarhus Bibliotekerne været med til at udvikle en håndbog i brugerinddragelse, der i dag er oversat til 15 forskellige sprog og bliver brugt af biblioteker i mange lande - lige fra Kina til Kenya, USA, Italien og Rumænien.

Udover arbejdet med design thinking er hun også en del af gruppen bag Aarhus Bibliotekernes internationale konference Next Library, en konference, hvis varemærke er at skabe bedre services for biblioteksbrugerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce