Annonce
Navne

Prisbelønnet: Kæmper for gratis fødselsforberedelse til alle gravide

Lektor og jordemoder Rikke Damkjær Maimburg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget årets "En god start i livet"-pris for den indsats, hun via sin forskning gør for kommende og nybagte forældre. Foto: Anne Kring
Annonce

Lektor og jordemoder Rikke Damkjær Maimburg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget årets "En god start i livet"-pris for den indsats, hun via sin forskning gør for kommende og nybagte forældre.

Det er en af livets store begivenheder at få et barn og blive en familie, og det er en omstændighed, som kræver velforberedte forældre. Dét ved Rikke Damkjær Maimburg om nogen. Hun forsker i forebyggelse inden for graviditet og har gjort en ekstraordinær indsats for at bevise, at det vil være en god investering at få den gratis fødselsforberedelse tilbage.

Hun har i sin forskning påvist, at kvinder, der deltager i fødselsforberedelse på de samme mindre hold, er mindre bekymrede og bruger mindre medicinsk smertelindring, og at de oftere ankommer i aktiv fødsel til fødeafdelingen og får en god fødselsoplevelse. Kvinderne ved også mere om amning og er mere trygge ved at amme.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke overrakte prisen og de 75.000 kroner, der følger med hæderen, til Rikke Damkjær Maimburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Aarhus

Erhvervslivets stemme vil tilbage i byrådet: Steen Stavnsbo skal genrejse de Konservative i Aarhus

Annonce