Annonce
Erhverv

Priser til erhvervsliv: Italienske sko og mikroristet kaffe er et hit

Lise-Lotte og Morten Svenninggaard fra Shoebox er på vej op på scenen for at få Årets Erhvervspris overrakt af Arne Sørensen. Foto: Søren E. Alwan
Ved kommunens årlige nytårs-samling for erhvervslivet blev der delt priser ud til to virksomheder, Shoebox og Clevercoffee.

Odder: To firmaer fik en særlig hæder, da der onsdag aften var nytårsbriefing på Odder Parkhotel.

Udviklingodder uddelte Årets Erhvervspris 2019 og Årets Iværksætterpris 2019. Mange firmaer var på forhånd blevet indstillet til de to priser, og i hver kategori blev tre nomineret.

Det er bestyrelsen i Udviklingodder, som har valgt prisvinderne.

- Og vi har fået rigtig mange gode forslag, fastslog formand Arne Sørensen.

Til Årets Erhvervspris var det skofirmaet Shoebox A/S i Odder, det hurtigt voksende køle- og ventilationsfirmaet Breinholt Service & Montage Aps i Hundslund samt det kreative smedefirma Stål & Form Aps i Odder.

Annonce
Clevercoffee blev kåret som Årets Iværksætter i Odder og fik overrakt et maleri af Udviklingodders formand Arne Sørensen. Foto: Søren E. Alwan

Ægtepar står bag Lofina

Vinderen blev Shoebox, som nogle måske bedre kender under navnet Lofina. Shoebox designer sko, får dem fremstillet i Italien og sælger dem til 35 lande i hele verden. Og har selv to butikker i Danmark. Ægteparret Lise-Lotte og Morten Svenninggaard står bag firmaet, og de fik en buket og et maleri af Kirsten Fyhn med prisen.

Iværksætterprisen gik til mikroristeriet Clevercoffeee i Fillerup, der også fik blomster og et maleri. Her var de to andre nominerede Fiskehuset i Norsminde, som har moderniseret og udvidet de seneste to år, samt designvirksomheden Fridajohs i Odder.

Clevercoffee blev fremhævet for sit arbejde med bæredygtighed og har lavet en transparency report, og samtidig har firmaet fordoblet omsætningen og har planer om at udvide.

Med prisen som Årets Erhvervspris i Odder fulgte et maleri af Kirsten Fyhn. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce