Annonce
Aarhus

Prisfald: FlixBus sætter flere billige billetter til salg på hver afgang

FlixBus sætter nu flere billige billetter til salg på hver afgang. Er du ude i god tid, kan du få en tur til København for 99 kroner. Arkivfoto.

At tage bussen, når det danske land skal krydses, er blevet et populært alternativ til DSB. Konkurrencen om de passagerer er derfor også større, og det får FlixBus til at give priserne et ekstra hak ned - hvis du er ude i god tid.

AARHUS: Flere og flere tager bussen, når de skal fragte sig over større afstande i Danmark.

Tal viser, at antallet af passager, der rejser med fjernbus, er steget fra 26.867 passagerer i 2014 til 44.456 passagerer i 2016. Det er er en stigning på 60 procent.

Man kan formode at grunden til, at flere foretrækker bus fremfor eksempelvis tog er de billige priser. Der er masser af afgange mellem øst og vest i Danmark og den stigende konkurrence får busselskaberne til at sætte prisen ned på stribe.

Nu er turen kommet til FlixBus, hvis priser dykker med op til 20 procent. Det sker ved, at der bliver sat endnu flere billige billetter til salg, til dem der er ude i god tid.

- Vi vil gøre rejsen mellem øst og vest tilgængelig for alle, uanset budget, siger Winnie Højer, der netop er tiltrådt som landechef ved FlixBus i Danmark.

FlixBus samarbejder med lokale busvognmænd og driver et simpelt bookingsystem. Kunden kan købe billetter til de busser, som samarbejdspartnerne driver. I foråret gik århusianske Abildskou Busser i samarbejde med FlixBus, der også har købt Rød Billet.

I perioden april til juni 2017 havde FlixBus 95.000 passagerer. Det tal steg i perioden juni til september 2017 til 290.000 passagerer.

FlixBus anerkender, at perioden har været henover sommerferien, hvor der er mange rejsende, men der er alligevel tale om et rekordhøjt antal passagerer.

- Den store efterspørgsel efter vores rejser giver os lyst til at betale tilbage med flere pladser, flere afgange og billigere billetter, siger Winnie Højer.

Annonce

Vi kan tilbyde den gode pris, når vi undgår at køre med halvtomme busser. Derfor vælger vi at belønne dem, der booker i god tid.

Winnie Højer, landechef ved FlixBus Danmark.

Belønning til de hurtige

Hos FlixBus ønsker man at belønne dem, der er ude i god tid. De 20 procent kommer derfor særligt til at gøre gavn for dem, der køber billetter god tid i forvejen.

FlixBus kan se i deres systemer, at rigtig mange køber billetter dagen før. Det vil de gerne lave om på.

-Vi kan tilbyde den gode pris, når vi undgår at køre med halvtomme busser. Jo tidligere vi kender antallet af passagerer, jo længere varsel har vi til at booke busserne. Derfor vælger vi at belønne dem, der booker i god tid, siger Winnie Højer.

Det betyder, at der sættes flere af de billige billetter til 99 kroner til salg på hver eneste afgang.

Målet hos FlixBus er, at lokke bilister til at benytte sig af bæredygtig samkørsel i stedet for at tage bilen. Det er til fordel for miljø og giver samtidig mindre belastning på vejene.

En enkelt biltur fra Aarhus til København udleder 13,9 kilo CO2. Som passager i en FlixBus kan du med grøn samvittighed sige, at dit CO2-aftryk halveres i forhold til at køre med bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce