Annonce
Kultur

Prisuddeling: Fire Reumert'er til Aarhus

Den nu tidligere husinstruktør på Aarhus Teater, Sargun Oshana, har modtaget en Reumert som Årets Instruktør for sit arbejde med forestillingen "4:48 Psychosis" på teatrets Studio-scene. Det har været en stærk sæson for Oshana, der i december modtog Foreningen af Danske Teaterjournalisters pris Teaterkatten for sit virke. Foto: Flemming Krogh
Flere statuetter blev sendt i retning af Aarhus, da årets Reumert-priser blev uddelt. To af vinderne kan opleves i Aarhus i den kommende sæson.
Annonce

AARHUS: De prestigefulde reumertpriser er netop blevet uddelt for 21. gang. I år var en lidt særlig prisuddeling, da prisen for første gang stod uden stor sponsor, og aftenen var derfor sikret af frivillige kræfter og med stor opbakning fra branchen.

Der blev uddelt priser i 17 forskellige kategorier samt otte priser til fremtidens talenter ved Årets Reumert 2019. Det Kongelige Teater blev uddelingens topscorer med priser i fem kategorier, men der var også priser til de århusianske kulturinstitutioner, som var nomineret i 10 af kategorierne.

Aarhus Teater var nomineret i tre kategorier for den samme forestilling, "4:48 Psychosis", der blev vist på Studioscenen i november 2018.

Teatret fik prisen i den ene af kategorierne, nemlig Årets Instruktør, som gik til Sargun Oshana for hans arbejde med "4:48 Psychosis".

"Oshana pressede skuespillerne til det yderste i skabelsen af stykket", og ifølge juryen gjorde dette succesen. "Dette instruktionsgreb bevægede sig lige på grænsen til overgreb. Men endte som stor teaterkunst", lød det blandt andet i begrundelsen.

Sargun Oshana sætter dermed et flot punktum for sin tid som huskunstner på Aarhus Teater.

Den grønlandske skuespiller Klaus Geisler fik en Reumert i kategorien Årets Mandlige Ensemblerolle for sin optræden i stykket "Den grønlandske mand" af århusianske Hanne Trap Friis, Teater Freeze Productions, og Grønlands National Teater. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Gensyn med vindere

Prisen for Årets Mandlige Ensemblerolle gik til den grønlandske skuespiller Klaus Geisler for hans optræden i stykket "Den grønlandske mand" af århusianske Teater Freeze Productions og Grønlands National Teater. Forestillingen blev vist på Teatret Svalegangen i maj 2018.

Årets Særpris gik til forestillingen "Tænk hvis man havde en rejsegrammofon", som er en co-produktion mellem Teatret Gruppe 38, Teatret Møllen, teater2tusind og Carte Blanche.

Juryen roste forestillingen for: "En mesterlig instruktion med sans for at vække en tekst til live med helt enkle greb".

Den anmelderroste forestilling havde premiere på Teatret Gruppe 38 i marts 2019, og kan opleves igen til efteråret og i begyndelsen af 2020. Denne gang i Gruppe 38s helt nye hus på Aarhus Ø, som åbner til august.

Granhøj Dans' "An Eve And An Adam" modtog prisen for Årets Danseforestilling med fokus på naturligheden i forholdet til den nøgne menneskelige krop.

Det århusianske publikum får mulighed for at opleve Palle Granhøjs forestilling, når den gæster Teatret Svalegangen i festugen, 29. august til 14. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce