Annonce
Aarhus

Prisværdig humør-duo: Evald pressede Jacob ind på Grøn Koncert

Dette års stiften-pris gik til Evald Krog og Jacob Haugaard. Her ses Jacob Haugaard i et af sine famøse og farverige jakkesæt under takketalen. I baggrunden ses den nye formand for Muskelsvindfonden, Elisabeth Koed. Foto: Axel Schütt

Muskelsvindfondens stifter, Evald Krog, og Grøn Koncerts mangeårige konferencier, Jacob Haugaard, vandt dette års ærespris ved Byens Bedste for deres store og betydningsfulde arbejde for mennesker med muskelsvind. Stiften-prisen er en særlig pris at få, synes Haugaard.

AARHUS: - Vi er både blevet beriget med utallige farverige jakkesæt, Grøn Koncert og særligt ét menneske, der har betydet utrolig meget for folk med muskelsvind.

Sådan lød Jan Schoubys oplæg til Evald Krog og Jacob Haugaard, der var indstillet til aftenens sidste og mest ærefulde pris, Stiften-prisen.

Få sekunder senere kunne han også afsløre, at det var de to århusianere, der løb med hæderen for deres betydningsfulde arbejde for mennesker med muskelsvind.

Evald Krog kunne desværre ikke selv deltage på aftenen på grund af sygdom, men i stedet havde Jacob Haugaard fornøjelsen af Muskelsvindfondens nye formand, Lisbeth Koed, på scenen.

- Tusind tak for prisen. Men vi står her kun på grund af én mand. Evald Krog. Han er en stærk mand, begyndte Jacob Haugaard sin takketale.

- For cirka 30 år siden sagde Evald Krog til mig. "Du skal være konferencier på Grøn Koncert." Det vidste jeg sgu ikke, om jeg kunne finde ud af, men det var han ligeglad med, så det blev jeg, forsatte han.

Og det er Jacob Haugaard taknemmelig for i dag. For uanset hvor han kommer hen i landet, uanset hvad han optræder med, og uanset størrelsen på det bifald han får efterfølgende, er det altid Grøn Koncert Jacob Haugaard får mest respekt og ros for, fortæller han.

Annonce

Tusind tak for prisen. Men vi står her kun på grund af én mand. Evald Krog. Han er en stærk mand.

Jacob Haugaard, konferencier ved Grøn Koncert

Evald Krogh


 • Evald Krog er bosat i Ajstrup ved Malling.


 • Han grundlagde Muskelsvindfonden i 1971 i protest over, at man gjorde alt for lidt for mennesker med muskelsvind i Danmark og med det oprindelige formål at øge lægernes fokus på sygdommen.


 • Efter sammenlagt 42 år på formandsposten trak Evald Krog sig tilbage som formand i 2015. Lisbeth Koed overtog posten efter ham.


 • Grøn Koncert har eksisteret siden 1983, men begyndte på et værtshus, hvor musikerne optrådte gratis. Det udviklede sig hurtigt til et mere professionelt setup, og i dag er en af de mest besøgte festivaler i Danmark.


 • Sidste år var der 191.000 gæster til Grøn Koncert, og overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe plads til forskelle i samfundet.


 • Ifølge Evald Krog er manglende humoristisk sans, det værste handicap, han kender.
Muskelsvindfondens stifter og formand gennem 42 år, Evald Krog, og den nye formand, Lisbeth Koed. Hun overtog posten i 2015. Foto: Axel Scütt.

Et kendt og sjovt makkerpar

Evald Krog er nemlig, foruden at være stifter og tidligere formand for Muskelsvindfonden, også idémanden bag Grøn Koncert.

Det er måske også på scenerne til Grøn Koncert, at man kender makkerparret, og de to vindere af Stiften-prisen, bedst.

De har år efter år trofast præsenteret utallige kunstnere og underholdt mange tusinde mennesker til landets Grøn Koncerter.

Og humoren har altid været i højsædet, når de to har været rundt i Danmark. Deres gode humor og humør har også smittet af på publikum, der med stor begejstring hvert år står klar foran scenerne.

Hvorfor de to er så gode sammen, har Jacob Haugaard et bud på.

- Evald har altid været skide god. Han var tovholderen. Hvis jeg blev spurgt om, hvorfor der ikke var flere kvindelige musikere på programmet til Grøn Koncert, har jeg altid bare ringet til Evald for at høre, hvad vi mener om det. Så siger han "Det er fordi, kvinderne har overtaget, og de vil gerne se på mænd." Og så er det det, jeg siger, fortæller Jacob Haugaard med et grin.

Her er alle vinderne


 • Byens bedste nye spisested: Prezzemolo
 • Byens bedste take-away: De Fyrretyve Røvere
 • Byens bedste burger: Kødstadens Burger Joint
 • Byens bedste brunch: Langhoff & Juul
 • Byens bedste shopping for kvinder: Wonder Who
 • Byens bedste bager: Schweizerbageriet
 • Byens bedste shopping for mænd: S.T. Valentin
 • Byens bedste bar: Gedulgt
 • Byens bedste shoppingcenter: Magasin
 • Byens bedste gå-i-byen-sted: Fatter Eskil
 • Byens bedste oplevelse for drengerøve: Aarhus Watersports Complex
 • Byens bedste kulturoplevelse: VM i fodbold på Havnepladsen
 • Byens bedste familieoplevelse: Tivoli Friheden
 • Stiften-prisen: Evald Krog og Jacob Haugaard

Solidaritet og Stiften

Det er efterhånden ved at være mange somre, de to har turneret rundt sammen. Derfor betyder anerkendendelsen med aftenens Stiften-pris også meget for både Muskelsvindfonden, Evald Krog, men også den nye formand, Lisbeth Koed, fortæller hun.

- Det gør os alle utrolig stolte, at vi har gjort så stort et indtryk på Aarhus, at vi vinder æresprisen i aften, siger Lisbeth Koed.

- Vi er meget taknemmelige og stolte. Det er jo stort at vinde Stiften-prisen. Anerkendelsen betyder meget, supplerer Jacob Haugaard, der særligt er stolt, fordi det netop er Stiften-prisen.

- Jeg var selv avisbud på Århus Stiftstidende for hundrede år siden. Jeg læser den stadig og er inde og kigge på nettet nærmest dagligt. For mig er solidaritet at være fast abonnent på Århus Stiftstidende, afsluttede han kækt takketalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce