Annonce
Østjylland

Prisvindende fynsk it-firma vokser: Udvider med kontor i Østjylland

42-årige Paw Steffensen skal lige som alle sine øvrige kollegaer i glas og ramme i kontorlokalet på Landbrugsvej i Odense. Virksomheden har allerede udvidet til Roskilde og i morgen åbner Daxiomatic kontor i Skanderborg. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Daxiomatic har på blot ni år formået at skabe en millionforretning ved at levere it-systemer til erhvervslivet og samtidigt skabe en af landets bedste arbejdspladser med uden ledere og mellemledere. Nu udvider Odense-virksomheden, som også er i Roskilde, med nyt kontor i Østjylland.

Den fynske it-virksomhed Daxiomatic har allerede vundet prisen som årets bedste arbejdsplads, er anerkendt som en af Europas bedste og har desuden vundet en række vækst- og erhvervspriser.

Nu udvider den blot ni år gamle Odense-virksomhed med et kontor i Østjylland lige syd for Skanderborg, som bliver virksomhedens tredje kontor sammen med Odense og Roskilde.

- Vi mærker en stærk kundetilstrømning i det jyske, som vi gerne vil kunne servicere med lokalt baserede konsulenter, siger Michal G. Falkenberg-Knudsen.

Han er efter fem år som ansat i virksomheden ny partner og skal sammen med Kenneth Christensen, der ligeledes er partner efter en årrække som konsulent i it-virksomheden, være med til at bygge den nye afdeling op i det østjyske.

- Men vi skal ikke lede det, for i Daxiomatic er alle selvledende, understreger han.

Daxiomatic er specialister i Microsoft Dynamics 365 for Operations, som er et omfattende globalt ERP-system, der kan optimere og effektivisere en virksomheds ressourcer og processer samt synliggøre virksomhedens resultater, hvilket Daxiomatic har vundet flere priser for.

Annonce

Daxiomatic

Daxiomatic er stiftet tilbage i 2010 og har i dag 50 ansatte på kontoret i Odense og i Roskilde. I morgen torsdag åbner virksomheden en ny afdeling lidt uden for Skanderborg i et kontorfællesskab, hvor man får 430 kvadratmeter. Ikke mindst får man adgang til de mødelokaler, der findes i det Boeing 747, som er blikfang for kontorerne. Det står lige ud til motorvejen.

Daxiomatic har på de blot ni år formået at skabe en millionforretning ved at sælge it-systemer til virksomheder især inden for produktionen, som skal have styr på lager, logistik og produktion gennem Microsoftprogrammet Dynamics 365 for Operations, som er et omfattende globalt ERP-system. Firmaet omsatte i sit senest offentliggjorte regnskab for over 25 millioner kroner.

Virksomheden har desuden vundet titlen som årets bedste arbejdsplads blandt mindre virksomheder, bl.a. fordi man har en profil med selvledelse, så her er kun kollegaer - ingen ansatte, mellemledere og slet ingen chefer. Firmaet er desuden kaldt Danmarks bedste it-virksomhed, har modtaget en række gazelle-priser for sin støt stigende vækstkurve og har derudover vundet titlen som Danmarks bedste ERP-leverandør hos Computerworld.

Kulturen flytter med

Daxiomatic får 430 kvadratmeter i et kontorfællesskab syd for Skanderborg, som de fleste kender fra det Boeing 727-fly, som står lige ved motorvejsafkørslen. Her kan kunderne fremover komme til møde med Daxiomatic nye østjyske konsulenter, som it-virksomheden er i fuld gang med at rekruttere. Selve kontoret er dog i en bygning bag flyet.

- Jeg kan ikke sige, hvor mange vi bliver ved årets udgang. Det er ikke afgørende. Det afgørende er, at vi finder de rigtige og de dygtigste, siger Michael G. Falkenberg-Knudsen.

Netop adgangen til en stor pulje af kvalificerede kandidater har også været afgørende for, at Daxiomatic udvider fra Odense til Skanderborg, siger den nytiltrådte partner.

- Vi kan ikke lokke de bedste fra Jylland til at pendle til Odense, men det ville heller ikke hænge sammen med den Daxiomatic-kultur, vi står for. Det er helt afgørende, at vores medarbejdere har deres gang på kontoret, når de ikke er ude ved kunder. Vi kan ikke understøtte det sociale element i virksomheden hos de nye ansatte, hvis de skulle pendle hjem til Østjylland, når de har været ude hos kunderne, siger Michael G. Falkenberg-Knudsen.

Desuden er det ganske enkelt ikke muligt at finde de rette kvalificerede ansatte på Fyn for virksomheden, og da det er ikke en mulighed at få kandidaterne til at komme til Fyn, så må virksomheden altså komme til dem, understreger Falkenberg-Knudsen.

- Vi har allerede ansat den første, og jeg har en samtale med en udvikler senere i dag, siger han.

Daxiomatic slår officielt dørene op til den nye afdeling ved Skanderborg torsdag den 14. marts med en reception.

Det er dog ikke kun i det østjyske, at Daxiomatic udvider. I dag har virksomheden 50 ansatte i Roskilde og Odense, hvor man også har udvidet med flere kvadratmeter på adressen på Landbrugsvej.

- Vi har overtaget halvdelen af steuetagen i den bygning, hvor vi allerede har førstesalen, så vi er nået op på knap 1000 kvadratmeter i Odense. Så vi udvider også på Fyn.

Daxiomatic har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for 2018, men havde i 2017 en bruttoomsætning på 25,7 millioner kroner og et resultat før skat på 3,9 millioner kroner. Til sammenligning var bruttofortjenesten i 2012 på blot 6,7 millioner kroner og resultatet før skat 200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce