Annonce
Aarhus

Prisvindende komponist debuterer i Musikhuset

Lil Lacy debuterer som klassisk komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium med værket "You're somehow connected", der hylder de synlige og usynlige forbindelser mennesker imellem. Billedet er fra kulturhovedstadsåret, hvor Lil Lacy opførte et nyskrevet værk på Maltfabriken. Foto: Axel Schütt
Annonce

AARHUS: Den unge, fremadstormende komponist og cellist Lil Lacy debuterer lørdag 10. oktober fra Det Jyske Musikkonservatorium med det nykomponerede værk, "You’re somehow connected", der hylder synlige og usynlige forbindelser mennesker imellem.

Den dansk/amerikanske komponist har siden foråret 2019 arbejdet på sit afgangsværk, hvor hun undersøger den fysiske og bevidste forbindelse, såvel som den mere subtile fornemmelse af forbindelse mellem alle mennesker på tværs af generationer, lokationer og tid.

Selv om Lil Lacy er debutant fra Det Jyske Musikkonservatorium, har hun allerede flere spændende værker bag sig. Hun modtog i april Léonie Sonnings Talentpris 2020, og til koncerten vil der udover uropførelsen af "You’re somehow connected" blive fremført klip af tre af hendes andre værker fra 2019 og 2020.

Annonce

Fra klimakæmper til Brøgger

I arbejdet med kompositionen af værket har Lil Lacy interviewet fem mennesker fra forskellige generationer og byer; Bergen, Skt. Petersborg, Johannesburg, New York og København.

Lokationerne er taget med i kompositionen, hvor den hastighed de tilbagelægger per dag, når jorden roterer, er sat i relation til hinanden, som en punkter på en linje med hver deres tempo, der tilsammen skaber en rytmisk struktur gennem hele værket.

Interviews med de fem personer, der fortæller om deres drømme om en bedre fremtid for menneskeheden og dem selv, indgår også i værket.

De fem er blandt andre den 14-årige klimaforkæmper Simran Sophia Skulberg de Souza fra Bergen og den danske digter, debattør og forfatter Susanne Brøgger.

"You’re somehow connected" blander de fem drømmemonologer med optagede og manipulerede reallyde, elektronisk musik og ny komponeret klassisk musik skrevet for akkordeonsolist Bjarke Mogensen og et ensemble bestående af Århus Sinfonietta med særligt inviterede gæstemusikere.

Efter premieren i Musikhuset skal værket indspilles og mixes i et lydkunstværk, som skal opføres på Click festival i Helsingør i foråret 2021, og udgives via Aarhus Records.

Billetter til koncerten er gratis, men skal bookes på forhånd via Musikhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce