Annonce
Aarhus

Prisvindende samarbejde: Franske forbindelser på Gruppe 38

Teatret Gruppe 38 inviterer inden for i teaterhuset på havnen, med "Jeg kan bedst li' når du er her", der er den sidste i en trilogi om de store grundfølelser frygt, vrede og kærlighed. Forestillingerne kan ses uafhængigt af hinanden. Foto: Lars K. Olesen
De store følelser kommer under kærlig behandling, når Teatret Gruppe 38 afslutter en trilogi om frygt, vrede og kærlighed, som har været undervejs i otte år. Bag forestillingen står et internationalt, prisvindende hold.
Annonce

AARHUS: Det handler om den uhåndgribelige kærlighed - og om at give plads til den, når Teatret Gruppe 38 fredag har premiere på deres nyeste forestilling "Jeg kan bedst li' når du er her" i teaterhuset på Aarhus Ø.

Teaterleder og skuespiller Bodil Alling har sammen med instruktør Catherine Poher arbejdet på en trilogi om de store grundfølelser frygt, vrede og kærlighed gennem de seneste otte år.

De to kunstnere har både sammen og hver for sig modtaget flere priser for deres arbejde. Gennem tiden har de sammen skabt en helt række forestillinger, senest ""Historien om huset, der blev til en prik" (2018), som kredsede om følelsen vrede.

Rejsen ind i de store følelser begyndte med "Jeg er ikke bange for noget" (2012), der tog livtag med frygt.

"Jeg kan bedst li' når du er her" er også skrevet af de to samarbejdspartnere, og er den sidste i trilogien.

- Nu handler det om kærlighed. Det handler ikke om forelskelse men om at give og lave plads til kærligheden mellem alt levende, og om at gribe den og nå at mærke den, når den er der, forklarer Poher og Alling.

- Gennem arbejdet med de to foregående forestillinger erfarede vi, at det er kærligheden, der heler både frygten og vreden, som begge er voldsomme, og til tider destruktive, følelser. Og sikke da et livgivende og sprudlende rum kærligheden er at være i, fortæller de om forestillingen, der kan ses uafhængigt af de to foregående.

Annonce

Franske forbindelser

Udover instruktør Catherine Poher, der har franske aner, bliver "Jeg kan bedst li’ når du er her" produceret i samarbejde med tre franske kunstnere: Paolo Cardona fra Teatret Skappa i Marseilles, Olivier Guillemain samt Philip LeFebvre fra kunstinstallationsgruppen Z.U.R. i Angers.

Den franske instruktør Catherine Poher (tv.), har arbejdet sammen med Teatret Gruppe 38 i gennem mange år. Deres samarbejde har høstet stor anerkendelse i både ind- og udland og resulteret i to Reumert-priser og to Reumert-nomineringer. Her ses hun under arbejdet med en forestilling på Det Kongelige Teater. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det tilbagevendende samarbejde mellem Teatret Gruppe 38, Poher og de tre franske kunstnere har flere gange høstet stor anerkendelse i både ind- og udland. Holdets forestillinger har modtaget to Reumert-priser samt to Reumert-nomineringer. Seneste nominering var for trilogiens anden del, "Historien om huset, der blev til en prik".

"Jeg kan bedst li' når du er her" får premiere 4. september og spiller til 16. september. Den vender tilbage til teatrets hus på Aarhus Ø, 11.-14. april 2021.

Jeg kan bedst li’ når du er her

Premiere 4. september. Spiller på Teatret Gruppe 38 til 16. september og igen 11.-14. april 2021.
Medvirkende: Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour
Instruktør: Catherine Poher
Manuskriptforfattere: Bodil Alling, Catherine Poher
Skabt i samarbejde med Paolo Cardona, Phillipe LeFebvre og videokunstner Olivier Guillemain.

Aldersgruppe: Voksne og børn fra 9 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce