Annonce
Aarhus

Prisvindende tøjbutik på Trøjborg er gået konkurs: Alt skal væk i weekenden

Oliver Harald Nielsen har siden 2011 drevet forretning i Tordenskjoldsgade på Trøjborg. Men nu er det slut. I weekenden er det sidste chance for at købe varer i butikken. Foto: Michael Svenningsen
Butik Harald og Frøken Harald på Trøjborg har drejet nøglen om. I weekenden skal alt væk fra butikkerne på Tordenskjoldsgade.

AARHUS: I 2011 rykkede en kun 21-årig Oliver Harald Nielsen til Tordenskjoldsgade, hvor han stod klar til åbningen af tøjbutikken Harald.

Butikken blev hurtigt et kæmpe hit på Trøjborg, og det gav vækstambitioner for den unge århusianer, der i 2015 overtog lokaler længere oppe på gaden, så han både flyttede Butik Harald i større lokaler og indrettede de gamle lokaler til en Frøken Harald.

Han åbnede også en butik i København i 2015.

I 2017 kulminerede hans succes med en pris som Byens Bedste Herretøjsbutik til Århus Stiftstidendes prisuddeling.

Men nu er det slut. Butikkerne lukker, og sidste chance for at købe tøj, sko og ure fra butikken bliver i weekenden, fortæller kurator på boet.

"Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Butik Harald og Frk. Harald er blevet erklæret konkurs. Det er et hårdt slag for alle i og omkring virksomheden," skriver Oliver Harald Nielsen selv på Facebook, inden han slutter af med:

"En stor tak for mange gode år på Trøjborg."

Annonce
Begge butikker på Trøjborg, både Butik Harald og Frøken Harald er gået konkurs og er lukket. Foto: Flemming Krogh

Stort ophørsudsalg

Det er banken og Oliver Harald Nielsen selv, der har indgivet konkursbegæringen i sidste uge. I hele denne uge har butikken været lukket, mens butikken i København lukkede tidligere.

Derfor har kurator sat et stort ophørsudsalg op, som finder sted lørdag og søndag fra 10-18 i begge butikker på Tordenskjoldsgade. Der vil være 60 procent rabat på alt i butikkerne, og håbet er, at man kan komme af med det hele, fortæller Julie Skov fra Bech Bruun.

Er der mere tilbage efter det, er det ikke udelukket, at man laver endnu et ophørsudsalg weekenden efter.

Oliver Harald Nielsen har ikke yderligere kommentarer til konkursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce