Annonce
Kultur

Prisvinder får invitation til talentudstilling

Katrine Hvid fra Odder er med på Spring i forbindelse med Kunstnernes Påskeudstilling.

Annonce

Katrine Hvid var sidste års vinder af KP-prisen på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus. I år er hun med igen, men denne gang som inviteret til at være med i Spring, der er en slags pleje af talenter.

Tre kunstnere er med i Spring hvert år. De møder hinanden og kan inspirere hinanden, og de har en vejleder. Denne gang er det den århusianske kunstner Tanja Nellemann.

Den 48-årige Odder-kunstner Katrine Hvid scorede 10.000 kroner for KP-prisen. Hun er egentlig uddannet i musik.

»Kunsten har ligget i mig hele tiden,« sagde hun, da hun fik prisen for sine værker, der udtrykker ro og fordybelse. De er strømninger i tiden og handler om at være menneske. Hun har forkærlighed for det tænksomme og taler for, at alt ikke skal gå så stærkt, at vi ikke får det hele med.

Hun udgør gruppen på tre kunstnere på Spring 15, hvor de to øvrige er fotografen Laura Stamer og Søren Lyngsø Knudsen, der blandt andet er kendt for at have lavet Skovorglet ved Sculpture by the Sea samen med Birgitte Kristensen.

På dette års KP er der også blevet plads til en særlig interessant kunstner, som får en separatudstilling. Personen er valgt blandt tidligere kunstnere på Spring. Første gang med Solo var 2012. De to næste år blev sprunget over, men nu er Solo tilbage.

Udstilleren er Jette Hye Jin Mortensen, der ikke alene har været med på Spring, men også på KP. Hun er født i Seoul, Sydkorea, i 1980 og adopteret af danske forældre i Holstebro 1982. Hun arbejder nu i København.

I de her dage bliver der arbejdet hårdt på værkstederne for at få projekter gjort klar til KP. Sidste frist for at melde sig til er 28. februar.

»For andet år i træk skal værker sendes ind elektronisk. På grundlag af det vælger censurkomitéen værkerne til udstillingen KP15. Første år med elektronisk indsendelse i 2014 øgede antallet af indsendere og den internationale interesse,« siger forretningsfører for KP, Ole C. Hansen.

Navnene på de udstillende kunstnere på KP15 afsløres 10. marts.

Der er en helt ny censur-komite. Bemærkelsesværdigt er det, at galleriejeren Jacob Bjørn er med. Han har ejet galleriet Lunchmoney i Vestergade og er nu flyttet til Ceres-grunden.

Også kunstneren Peter Land er i komiteen. Han skulle have været censor sidste år, men blev forhindret på grund af en udstilling i Sverige, hvor han bor nu.

De tre øvrige er kvinder med 71-årige Kirsten Justesen fra Aarhus som alderspræsident. Desuden er det Milena Bonifacini og Gudrun Hasle.

Der bliver uddelt to priser på KP, Spring og Solo, der løber fra 29. marts til 29. april i Kunsthal Aarhus i J. M. Mørks Gade.

Aarhus Stiftstidendes Fond støtter økonomisk.

Modtageren af KP-prisen findes af Jens Erik Sørensen, direktør for Faurschou Foundation, Jesper Rasmussen, rektor ved Det Jyske Kunstakademi, og Sanne Grauengaard, formand for KPs bestyrelse.

Publikumsprisen går til den, flest gæster stemmer på.

Begge er på 10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce