Annonce
Østjylland

Privatskole i Horsens dropper 10. klasse - men opretter en ekstra børnehaveklasse

Når det nye skoleår går i gang til august, er der ikke længere 10. klasse på Sct. Ibs Skole i Kildegade, fortæller skoleleder Dan Ingemann Jensen. Foto: Søren E. Alwan

En faldende interesse for 10. klasse og behov for plads til at oprette en ekstra børnehaveklasse efter sommerferien betyder, at Sct. Ibs Skole fra næste skoleår dropper sit 10. klassetrin.

Annonce

Horsens: Når de nuværende elever i 10. klasse på Sct. Ibs Skole står med deres afgangsbevis i hånden, bliver det sidste gang, at skolen sender 10. klasses elever videre ud i livet. Den katolske friskole har valgt at droppe 10. klasse, når det nye skoleår går i gang til august.

Det er der flere grunde til, fortæller skoleleder Dan Ingemann Jensen. Bl.a. er skolen udfordret på at skaffe plads nok til skolens elever.

- Vi ligger klemt inde i midtbyen, og det betyder, at skolens størrelse fortsat skal være på de omkring 700 elever, for vi har ikke plads til at udvide. En gang imellem har vi brug for at oprette en ekstra klasse på et klassetrin, og den situation står vi i til sommer, når vi har behov for at kunne oprette en ekstra børnehaveklasse, forklarer Dan Ingemann Jensen.

Sct. Ibs Skole har to klasser på 0.-6. årgang - dog tre klasser på 2. og 5. årgang - mens der fra syvende klassetrin er fire klasser pr. årgang.

- Vi vil gerne være en familieskole, hvor der skal være plads til søskende, ligesom de børn, der går i vores børnehave, også skal have plads på skolen. Derfor opretter vi nogle gange en tredje klasse på en årgang, forklarer Dan Ingemann Jensen.

Der er og har været meget diskussion om, hvad 10. klasse skal bruges til, og vi kan konstatere, at der ikke er så mange af vores egne elever, der vælger 10. klasse.

Dan Ingemann Jensen, skoleleder Sct. Ibs Skole
Annonce

Mere målrettet de tekniske uddannelser

Men også udviklingen af, hvad 10. klasses formål er, har haft indvirkning på beslutningen om at stoppe med 10. klasse på skolen i Kildegade.

- 10. klasse bliver mere og mere målrettet mod de tekniske uddannelser, og det seneste nye er, at elever ikke behøver at gå i 10. klasse for at komme ind på HF, men kan gå fra 9. klasse, fortæller Dan Ingemann Jensen.

I den nuværende 10. klasse går der 26-27 elever, men interessen har de seneste år været faldende.

- Der er ikke så mange af vores egne elever, der vælger 10. klasse, men der kommer en del udefra. Vi er gode til det boglige, mens vores spidskompetencer ikke er at tilbyde forskellige former for værkstedundervisning og lange praktikker, som de til gengæld er rigtig gode til på Learnmark (Step 10, red.), og hvor de har nogle andre muligheder end os, forklarer Dan Ingemann Jensen.

Annonce

Vi bliver ikke tresporet

Skolen har givet besked til alle eleverne i 9. klasse, samt de elever udefra, der stod på venteliste til 10. klasse.

- Der vil selvfølgelig altid være nogen, der bliver kede af det, når man laver ændringer, men antallet af elever på vores venteliste har også været faldende de seneste år, siger Dan Ingemann Jensen.

Ifølge ham er der meget stor søgning generelt til skolen.

- Vi oplever en meget stor søgning, men det er helt udelukket, at vi bliver en fuldt tresporet skole fra 0. klasse og op, for det er vigtigt, at skolen ikke vokser, og vi har ikke mere plads. Det gælder både klasselokaler og skolegårdsplads, siger Dan Ingemann Jensen.

Efter sommerferien vil elever kunne vælge 10. klassetrin på Learnmark Horsens samt på Hulvej Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce