Annonce
Aarhus

Problemer for letbanen på Randersvej fortsætter: Fedtede skinner betyder også aflysninger lørdag

Den stor og tungere udgave af letbanetogene - Tango-mmodellen - har svært ved at forcere stigningen op ad Randersvej. Derfor kører letbanen med færre afgange. Foto: Søren E. Alwan

AARHUS: Nedfaldne blade på skinnerne har i et par dage skabt problemer for trafikken på Aarhus Letbane.

Problemerne begyndte onsdag aften, hvor et par af letbanetogene havde besvær med at komme op ad stigningen på Randersvej i Aarhus. Det resulterede i, at enkelte afgange måtte aflyses.

Torsdag morgen tog letbanen så konsekvensen og begyndte at køre færre afgange på den indre strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Samtidig skulle passagerer fra Odderbanen skifte på Aarhus H og passagerer nord for Universitetshospitalet fik et ekstra togskifte på netop denne station.

Hos Aarhus Letbane var håbet, at trafikken fra lørdag morgen igen var tilbage på det normale niveau med seks tog i timen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Men selskabet oplyser allerede fredag eftermiddag over for Århus Stiftstidende, at det ikke kommer til at ske.

- Lørdag kører vi på samme måde, som vi har gjort torsdag og fredag. Det vil sige fire tog i timen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet, mens driften på Odderbanen og på strækningen mellem Universitetshospitalet og Lisbjergskolen er normal, fortæller kommunikationschef hos Aarhus Letbane, Jens Velling.

Forkerte tog på stejl stigning

Passagerer fra Odderbanen og på det nordligste stykke af strækningen til Lisbjergskolen skal dog stadig skifte på henholdsvis Aarhus H og Universitetshospitalet.

Aarhus Letbane håber i stedet at komme i fuld drift på letbanen fra mandag morgen, men kan af gode grunde ikke love noget. Opfordringen til passagererne lyder på at tjekke midttrafik.dk, som oplyser om driftsforstyrrelse på både letbane, rutebiler og busser i hele området.

Årsagen til, at togene har problemer på stigningen op ad Randersvej, er fedtede skinner som følge af en uheldig kombination af løvfald og regn. Det er kun den større udgave at letbanetogene - Tangoen - der har svært ved at kravle op ad stigningen, mens den lille udgave - Variobahn - forcerer stigningen uden problemer.

I øvrigt er det slet ikke meningen, at Tangoen skal køre på strækningen, men en kombination af, at Grenåbanen stadig ikke er åben for passagertrafik og den kendsgerning at den lille letbanemodel - Variobahn - endnu ikke er godkendt til at køre på letbanestrækningerne med sikkerhedssystemet ATP gør, at det har været nødvendig at benytte de tungere letbanetog på strækningen mod Skejby.

Når alle godkendelser er i hus, er det planen, at Tango-togene først og fremmest skal køre på Odder- og Grenåbanen, mens Variobahn-togene udelukkende skal køre på strækningerne til Lisbjergskolen og Lystrup via Lisbjerg.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce