Annonce
Aarhus

Problemer for letbanen på Randersvej fortsætter: Fedtede skinner betyder også aflysninger lørdag

Den stor og tungere udgave af letbanetogene - Tango-mmodellen - har svært ved at forcere stigningen op ad Randersvej. Derfor kører letbanen med færre afgange. Foto: Søren E. Alwan

AARHUS: Nedfaldne blade på skinnerne har i et par dage skabt problemer for trafikken på Aarhus Letbane.

Problemerne begyndte onsdag aften, hvor et par af letbanetogene havde besvær med at komme op ad stigningen på Randersvej i Aarhus. Det resulterede i, at enkelte afgange måtte aflyses.

Torsdag morgen tog letbanen så konsekvensen og begyndte at køre færre afgange på den indre strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Samtidig skulle passagerer fra Odderbanen skifte på Aarhus H og passagerer nord for Universitetshospitalet fik et ekstra togskifte på netop denne station.

Hos Aarhus Letbane var håbet, at trafikken fra lørdag morgen igen var tilbage på det normale niveau med seks tog i timen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Men selskabet oplyser allerede fredag eftermiddag over for Århus Stiftstidende, at det ikke kommer til at ske.

- Lørdag kører vi på samme måde, som vi har gjort torsdag og fredag. Det vil sige fire tog i timen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet, mens driften på Odderbanen og på strækningen mellem Universitetshospitalet og Lisbjergskolen er normal, fortæller kommunikationschef hos Aarhus Letbane, Jens Velling.

Forkerte tog på stejl stigning

Passagerer fra Odderbanen og på det nordligste stykke af strækningen til Lisbjergskolen skal dog stadig skifte på henholdsvis Aarhus H og Universitetshospitalet.

Aarhus Letbane håber i stedet at komme i fuld drift på letbanen fra mandag morgen, men kan af gode grunde ikke love noget. Opfordringen til passagererne lyder på at tjekke midttrafik.dk, som oplyser om driftsforstyrrelse på både letbane, rutebiler og busser i hele området.

Årsagen til, at togene har problemer på stigningen op ad Randersvej, er fedtede skinner som følge af en uheldig kombination af løvfald og regn. Det er kun den større udgave at letbanetogene - Tangoen - der har svært ved at kravle op ad stigningen, mens den lille udgave - Variobahn - forcerer stigningen uden problemer.

I øvrigt er det slet ikke meningen, at Tangoen skal køre på strækningen, men en kombination af, at Grenåbanen stadig ikke er åben for passagertrafik og den kendsgerning at den lille letbanemodel - Variobahn - endnu ikke er godkendt til at køre på letbanestrækningerne med sikkerhedssystemet ATP gør, at det har været nødvendig at benytte de tungere letbanetog på strækningen mod Skejby.

Når alle godkendelser er i hus, er det planen, at Tango-togene først og fremmest skal køre på Odder- og Grenåbanen, mens Variobahn-togene udelukkende skal køre på strækningerne til Lisbjergskolen og Lystrup via Lisbjerg.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Indbrud i smykkebutik i Bruuns Galleri: Truede centervagt med kniv

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat

Ergoterapeuterne opfordrer: Hold op med at tænke i sygeplejersker, tænk i patienter

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Erhverv

Farvel til jobbet: Så mange århusianere har søgt Arne-pension

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Annonce