Annonce
Aarhus

Problemer med frost fortsætter: Letbanen ramt fredag morgen

Arkivfoto: Henning Bagger
En ny kold nat har givet problemer for Aarhus Letbane. Fredag morgen var der ikke noget tog mellem Odder og Mårslet, og busserne måtte igen sættes ind.

AARHUS: OPDATERET:

Letbanen kører nu igen mellem Odder og Mårslet. Dog med store forsinkelser frem til mindst klokken 10.00, skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

Tidligere version:

Det kører fortsat ikke for letbanen.

Fredag morgen er der i hvert fald ikke nogle tog mellem Odder og Mårslet, og denne gang er det atter frosten, der er skyld i aflysningerne.

"Der er kørt testkørsler i nat, men nu har det udviklet sig, så frosten desværre ikke kan holdes væk fra køreledningerne," skriver Midttrafik i sin seneste opdatering.

Derfor har man sat erstatningsbusser ind på rute 89 fra Beder - Viby - Axel Gruhns Vej.

Der køres på alle andre strækninger.

Både tirsdag og onsdag blev flere afgange aflyst på grund af frost på køreledningerne, og siden har der været krisemøde for at finde en løsning.

Den kommer til januar, når det materiel, man har købt ind, kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce