Annonce
Erhverv

Producent bygger stor fabrik til sin underleverandør

Tiltman har netop erhvervet de tre matrikler ved siden af Jernaldervej 23, hvor virksomheden selv flyttede ind i september 2017, og også denne gang vil byggeriet blive udført af lokale håndværkere. - De skal vide, at de også kan møde os over køledisken i Kvickly, som parret bag Tiltman Torben Ulriksen og Ulla Bak Ulriksen siger med et smil. Foto: Michael Svenningsen

I februar 2020 flytter CNC Products fra Fillerup til industrikvarteret på Jernaldervej i Odder. Her flytter bearbejdningsvirksomheden ind ved siden af Tiltman, som er bygherrer på det nye 2000 kvadratmeter store erhvervsbyggeri.

ODDER: Det er ikke mere end 16 måneder siden, at Tiltman lod et nyt 800 kvadratmeter stort erhvervsbyggeri opføre i den nordlige del af Odder og flyttede fra den ene side af Jernaldervej og over på den anden.

Og nu er producenten af tilt til mini-gravere klar til at lade maskinerne gå i jorden igen. For Tiltman har købt endnu de tre nabogrunde til nummer 23 længere ned ad vejen, og her forventer Torben Ulriksen, at arbejdet med at opføre fabrikshaller på i alt 2000 kvadratmeter vil være i gang i løbet af februar.

Tiltman er endnu engang bygherre, men de nye faciliteter er først og fremmest tiltænkt underleverandøren CNC Products, der i dag har til huse på Skolebakken i Fillerup seks kilometer derfra. De to parter har indgået en 10-årig kontrakt på 1600 kvadratmeter af de nye byggeri. Dermed får bearbejdningsvirksomheden med foreløbig 10 ansatte dobbelt så meget plads, som Tiltman selv råder over på den nye matrikel, og i øvrigt også mere end dobbelt så meget plads, som CNC Products har i dag.

Tiltman og CNC Products har arbejdet sammen, siden Torben Ulriksen endnu drev sin virksomhed fra sin egen garage for fem-seks år siden. Samarbejdet begyndte med hjælp til udvikling af en prototype. Det har siden vokset sig stort, men fra begge sider understreger de, at båndet ikke er tættere end til andre kunder og leverandører.

Annonce

- Jeg forventer, at vi kommer til at vokse med 15-20 procent om året, når vi får mere plads og dermed større muligheder. Og det er endda forsigtigt sat.

Henrik Møller Nissen, direktør, CNC Products
Der er endnu god plads i Tiltmans seneste nybyggeri på Jernaldervej i Odder, men den øgede plads har ifølge medarbejderne også gjort dem mere effektive. Foto: Michael Svenningsen

Rekruttering er ikke umulig

CNC Products blev stiftet i 2007 og har ifølge direktør Henrik Møller Nielsen udviklet sig i en blød, opadgående bue siden begyndelsen. I 2016 kom Jesper Spee med i ejerskabet, og nu er virksomheden klar til at tage næste skridt, som de to partnere udtrykker det:

- Vi er nået dertil, hvor vi er i dag takket være vores dygtige medarbejdere, men vi føler samtidig, at vi har et endnu større potentiale. Det er det, som vi nu gør klar til at udnytte, men vi har brug for mere plads til maskiner og robotter.

CNC Products er også klar til at udvide antallet af medarbejdere - primært industriteknikere. Og de ser ikke rekrutteringen som en umulig opgave trods kollegernes korsang om mangel på arbejdskraft i industrien.

- Når vi gør noget af søge-processen med jobopslag og så videre, så har vi indtil nu oplevet, at det godt kan lade sig gøre at finde folk. Vi har allieret os med et reklamebureau, som hjælper med at gøre opmærksom på os som arbejdsplads, for når vi flytter ind i de nye bygninger i Odder, så skal vi også som virksomhed være klar ved at have stillet det stærkeste hold, siger Henrik Møller Nissen.

Henrik Møller Nissen, direktør, og Jesper Spee, partner i CNC Products, glæder sig til februar 2020, hvor de efter planen kan flytte ind i den nye fabriksbygning, som Tiltman er klar til at opføre i Odders industrikvarter. Pressefoto

Forventer 15-20 procent vækst

Lige nu mangler CNC Products to-tre medarbejdere, men dermed stopper rekrutteringen ikke, lyder det:

- Jeg forventer, at vi kommer til at vokse med 15-20 procent om året, når vi får mere plads og dermed større muligheder. Og det er endda forsigtigt sat, siger CNC-direktøren, inden Jesper Spee supplerer:

- Vi forsøger hele tiden at udvikle os og være foran på værktøj og maskiner. Det har stor betydning for medarbejderne, ligesom vi holder tre morgenmøder hver uge med fokus på at optimere og udvikle virksomheden. Vi stræber efter, at alt kan lade sig gøre her, så længe argumenterne er i orden.

På Jernaldervej nikker bygherren og samarbejdspartneren Torben Ulriksen genkendende til det med, at større lokaler øger mulighederne for forretningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce