Annonce
Sport

Prof-debutant har sparret med titeludfordrer

Victor Ramon bokser lørdag sin første kamp som professionel. Foto: Danish Fight Night
Victor Ramon bokser sin første kamp som professionel, når han lørdag aften er på plakaten ved Danish Fight Nights store stævne i Randers.

BOKSNING: Lørdag aften træder den blot 20-årige Victor Ramon ind i ringen til sin første kamp som professionel. Nordjyden, der er bosat og træner i Aarhus, satte sin underskrift på en aftale med Mogens Palle tidligere på året og er nu klar til at tage hul på sin professionelle karriere i vægtklassen super letvægt.

Ramon møder en rutineret herre fra Venezuela i sin første kamp. Hermin Isava har 30 kampe på sit cv, hvoraf 10 er vundet. Han har dog mødt nogle rigtigt dygtige boksere på det seneste og er ifølge Danish Fight Night bedre end ranglisten vidner om. En hårdtslående herre, der vil give rigeligt med erfaring til unge Victor Ramon, der har 17 sejre som amatør.

- Jeg kender ikke min modstander, men jeg tænker bare på al den hårde træning, som jeg har gennemført. Jeg har sparret med nogle rigtig gode boksere. Når man ved, at man har knoklet hårdt i træningslokalet, så føler man også, at man er klar, når man skal op i ringen, siger Victor Ramon, der blandt andre har sparret med Enock Poulsen.

De to boksere har begge Thomas Povlsen som deres træner i Aarhus.

- Det har været fedt at forberede sig med Enock, som har en rigtig vindermentalitet. Vi er seriøse til træning. Vi presser hinanden - også under sparring. Han har givet mig nogle rigtig hårde omgange, siger den unge debutant.

Udover Victor Ramon og Enock Poulsen, skal Jeppe Morell også i kamp ved stævnet i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce