Annonce
Sport

Prof-debutant har sparret med titeludfordrer

Victor Ramon bokser lørdag sin første kamp som professionel. Foto: Danish Fight Night
Victor Ramon bokser sin første kamp som professionel, når han lørdag aften er på plakaten ved Danish Fight Nights store stævne i Randers.

BOKSNING: Lørdag aften træder den blot 20-årige Victor Ramon ind i ringen til sin første kamp som professionel. Nordjyden, der er bosat og træner i Aarhus, satte sin underskrift på en aftale med Mogens Palle tidligere på året og er nu klar til at tage hul på sin professionelle karriere i vægtklassen super letvægt.

Ramon møder en rutineret herre fra Venezuela i sin første kamp. Hermin Isava har 30 kampe på sit cv, hvoraf 10 er vundet. Han har dog mødt nogle rigtigt dygtige boksere på det seneste og er ifølge Danish Fight Night bedre end ranglisten vidner om. En hårdtslående herre, der vil give rigeligt med erfaring til unge Victor Ramon, der har 17 sejre som amatør.

- Jeg kender ikke min modstander, men jeg tænker bare på al den hårde træning, som jeg har gennemført. Jeg har sparret med nogle rigtig gode boksere. Når man ved, at man har knoklet hårdt i træningslokalet, så føler man også, at man er klar, når man skal op i ringen, siger Victor Ramon, der blandt andre har sparret med Enock Poulsen.

De to boksere har begge Thomas Povlsen som deres træner i Aarhus.

- Det har været fedt at forberede sig med Enock, som har en rigtig vindermentalitet. Vi er seriøse til træning. Vi presser hinanden - også under sparring. Han har givet mig nogle rigtig hårde omgange, siger den unge debutant.

Udover Victor Ramon og Enock Poulsen, skal Jeppe Morell også i kamp ved stævnet i Randers.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce