Annonce
Fødselsdage

Professor arbejder videre: Arbejdsmarkedets stemme har sans for farver

Professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet fylder 70 år mandag 11. marts, men alderen sender ham ikke på pension. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Han er kendt som ekspert i kampene mellem arbejdsgivere og lønmodtagere. Men professor Henning Jørgensen er også meget optaget af kunst. Nu fylder han 70 år.
Annonce

70 Han er en af de foretrukne kloge hoveder, når medierne skal have udlagt teksten om overenskomstforhandlinger, arbejdsmarkeds- eller beskæftigelsespolitik. Men i virkeligheden er der mange andre emner, der i lige så høj grad også optager arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen, der mandag 11. marts fylder 70 år.

Arbejdet optager fortsat det meste af hans tid, og han har ingen planer om at drosle ned. Det, selv om Henning Jørgensen altså har nået en alder, hvor mange foretrækker at trække sig tilbage og måske i højere grad dyrke familielivet eller oversete fritidsinteresser.

Sidstnævnte har Henning Jørgensen mange af - men den altoverskyggende er kunst og især malerkunst, fornemmer man tydeligt på professorens entusiasme, når han taler om de store kolorister og yndlingskunstnerne Rembrandt, Cézanne, Isakson og Weie.

- Farverne fik tidligt tag i mig. Det er et af de store mysterier i menneskeheden. En farve er ikke bare en farve. Det er kun en farve i kraft af nogle andre farver, hvordan de spiller sammen og står i kontrast til hinanden.

Henning Jørgensen nøjes ikke med at studere de store mestre på sidelinjen. Han har også skrevet bøger om kunst og lavet udstillinger for museer, ligesom han selv gerne maler, når tiden tillader det. Sidstnævnte kommer dog aldrig til offentligt skue.

- Jeg ved, hvor lidt jeg kan, siger han om sine egne evner som kunstmaler.

Han er egentlig professor i politologi med henblik på offentlig forvaltning og for tiden meget optaget af flere projekter om, hvordan det hele kan tilrettelægges bedre og mere effektivt i det offentlige. Men han har slået sit navn fast som en af de mest citerede arbejdsmarkedsforskere herhjemme, blandt andet som medgrundlægger af Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

Også familien optager meget af Henning Jørgensens tid. Han er gift og far til to døtre og nu også morfar til tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce