Annonce
Fødselsdage

Professor arbejder videre: Arbejdsmarkedets stemme har sans for farver

Professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet fylder 70 år mandag 11. marts, men alderen sender ham ikke på pension. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Han er kendt som ekspert i kampene mellem arbejdsgivere og lønmodtagere. Men professor Henning Jørgensen er også meget optaget af kunst. Nu fylder han 70 år.

70 Han er en af de foretrukne kloge hoveder, når medierne skal have udlagt teksten om overenskomstforhandlinger, arbejdsmarkeds- eller beskæftigelsespolitik. Men i virkeligheden er der mange andre emner, der i lige så høj grad også optager arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen, der mandag 11. marts fylder 70 år.

Arbejdet optager fortsat det meste af hans tid, og han har ingen planer om at drosle ned. Det, selv om Henning Jørgensen altså har nået en alder, hvor mange foretrækker at trække sig tilbage og måske i højere grad dyrke familielivet eller oversete fritidsinteresser.

Sidstnævnte har Henning Jørgensen mange af - men den altoverskyggende er kunst og især malerkunst, fornemmer man tydeligt på professorens entusiasme, når han taler om de store kolorister og yndlingskunstnerne Rembrandt, Cézanne, Isakson og Weie.

- Farverne fik tidligt tag i mig. Det er et af de store mysterier i menneskeheden. En farve er ikke bare en farve. Det er kun en farve i kraft af nogle andre farver, hvordan de spiller sammen og står i kontrast til hinanden.

Henning Jørgensen nøjes ikke med at studere de store mestre på sidelinjen. Han har også skrevet bøger om kunst og lavet udstillinger for museer, ligesom han selv gerne maler, når tiden tillader det. Sidstnævnte kommer dog aldrig til offentligt skue.

- Jeg ved, hvor lidt jeg kan, siger han om sine egne evner som kunstmaler.

Han er egentlig professor i politologi med henblik på offentlig forvaltning og for tiden meget optaget af flere projekter om, hvordan det hele kan tilrettelægges bedre og mere effektivt i det offentlige. Men han har slået sit navn fast som en af de mest citerede arbejdsmarkedsforskere herhjemme, blandt andet som medgrundlægger af Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

Også familien optager meget af Henning Jørgensens tid. Han er gift og far til to døtre og nu også morfar til tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce