Annonce
Navne

Professor skal forske mere i corona: Hvilken rolle spiller genetiske faktorer for evnen til at bekæmpe coronavirus?

Professor og speciallæge i infektionsmedicin Trine Hyrup Mogensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået bevilget ti millioner kroner til coronaforskning. Foto: Jann Thiele Zeiss

NAVNE: Professor og speciallæge i infektionsmedicin Trine Hyrup Mogensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået bevilget ti millioner kroner til coronaforskning.

Hun undersøger, hvorfor tilsyneladende raske unge og midaldrende mennesker i nogle tilfælde udvikler svær covid-19, der kræver intensiv-indlæggelse og kan medføre et alvorligt eller dødeligt forløb.

Hvilken rolle spiller genetiske faktorer for immunsystemets evne til at opdage virus tidligt og rejse et tilstrækkeligt immunrespons til at bekæmpe for eksempel coronavirus? Det er ét af de spørgsmål, Trine Hyrup Mogensen og hendes forskerteam undersøger i det nye forskningsprojekt, som Novo Nordisk Fonden støtter med et Clinical Distinguished Investigator Grant på 10 millioner kroner, oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Annonce

Genetiske fejl

Ifølge Trine Hyrup Mogensens kan en del af de sværeste tilfælde af covid-19 forklares med genetiske fejl i patienternes immunsystem.

Hun har som den eneste danske forsker deltaget i et international forskerkonsortium, der undersøger, hvad genetik og immunologi betyder for modtagelighed og sygdomsforløb ved covid-19. Og det er denne forskning, Trine Hyrup Mogensen nu får mulighed for at bygge videre på.

Hun håber at levere viden, der kan bidrage til en tidligere og langt bedre behandling af de mennesker, der rammes særligt hårdt af covid-19. Den nye viden kan desuden bruges til at forbedre de eksisterende vaccinestrategier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny direktør for Kattegatcentret

Annonce