Annonce
Aarhus

Profil i uro om ældreområdet siger farvel: Corona tvinger Lone Hindø til at forlade vigtige poster i byrådet

Lone Hindø har spillet en hovedrolle i Aarhus Byråds arbejde for at genoprette tilliden til ældreplejen. Nu gør en hjertelidelse, at hun må forlade blandt andet posten som formand for byrådets udvalg med ansvar for ældreområdet. Foto: Kim Haugaard
Kombinationen af en hjertelidelse og corona-epidemi tvinger Lone Hindø væk fra posterne som formand for udvalget for sundhed og omsorg, gruppeformand i Socialdemokratiet og medlem af magistraten. Nu venter der en rokade, hvor socialdemokraterne over de kommende uger skal lave ny fordeling af poster og roller. Lone Hindø fortsætter som menigt byrådsmedlem.
Annonce

AARHUS: Byrådsmedlem Lone Hindø trækker sig fra formandsposten i udvalget for sundhed og omsorg, gruppeformandsposten i Socialdemokratiet og magistratsmedlem.


Baggrunden er, at jeg stort set har været i en form for selvisolation siden marts på grund af en genetisk betinget hjertelidelse. Resultatet af denne isolation er, at jeg desværre kun i mindre grad kan varetage det udadvendte arbejde, der også er som gruppe- og udvalgsformand. Jeg elsker det politiske arbejde. Men det er den eneste rigtige beslutning.

Lone Hindø (S)


Samtidig har Lone Hindø (S) besluttet, at hun ikke genopstiller ved byrådsvalget i november næste år.

- Baggrunden er, at jeg stort set har været i en form for selvisolation siden marts på grund af en genetisk betinget hjertelidelse. Resultatet af denne isolation er, at jeg desværre kun i mindre grad kan varetage det udadvendte arbejde, der også er som gruppe- og udvalgsformand. Jeg elsker det politiske arbejde. Men det er den eneste rigtige beslutning, siger Lone Hindø.

Lone Hindø har orienteret borgmester Jacob Bundsgaard (S), den socialdemokratiske ledelse og de relevante partiformænd i Socialdemokratiet om sin beslutning.

Annonce

Rokade under opsejling

Borgmester Jacob Bundsgaard beklager Lone Hindøs beslutning.

- I arbejdet med at genoprette tilliden til ældreplejen i Aarhus har Lone gjort et stort og fortrinligt arbejde, understreger Jacob Bundsgaard.

I løbet af tirsdag mødes Socialdemokratiet til et gruppemøde.

På mødet vil politikerne indlede arbejdet med at finde Lone Hindøs afløsere på posterne som gruppeformand, magistratsmedlem og formand for udvalget for sundhed og omsorg.

Forventningen er, at de nye ansigter på posterne kan være klar, når Socialdemokraterne holder næste gruppemøde. Det sker i begyndelsen af november.

Lone Hindø forstætter som menigt medlem af byrådet frem til udgangen af byrådsperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Annonce