Annonce
AGF

Program for Atlantic Cup er klar: AGF får tjekkisk og svensk modstand

AGF sluttede 2019 med en sejr i Herning. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

FODBOLD: AGF overvintrer på en flot tredjeplads i Superligaen, men må forvente, at mandskaberne umiddelbart under århusianerne vil forsøge at fravriste klubben den foreløbige placering i toppen af ligaen. Derfor går der heller ikke længe, før forberedelserne til en formentlig meget spændende forårssæson går i gang.

For at komme i den rette form skal AGF'erne blandt andet en tur til Portugal, hvor den står på deltagelse i Atlantic Cup. Ifølge Tipsbladet.dk er AGF havnet i pulje med svenske BK Häcken, norske Vålerenga IF og tjekkiske Slavia Prag. Turneringen er dog indrettet på den måde, at hver klub i puljen kun spiller to kampe. For AGF's vedkommende betyder det, at der bliver kampe mod BK Häcken og Slavia Prag i bestræbelserne på at spille sig videre i turneringen.

BK Häcken sluttede på en sjetteplads i Allsvenskan, mens Slavia Prag ligger på en suveræn førsteplads i den bedste tjekkiske liga.

1. februar klokken 12.00 møder AGF Slavia Prag, mens kampen mod BK Häcken spilles 4. februar klokken 19.00.

Vinderen af puljen avancerer direkte til finalen hvor modstanderen bliver vinderen af den anden pulje i Atlantic Cup, som består af FCK, Brøndby IF, IFK Norrköping fra Sverige og FC Astana fra Kazakhstan.

AGF vandt Atlantic Cup i 2018, hvor Jablonec fra Tjekkiet blev besejret 5-4 i finalen efter straffesparkkonkurrence.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Aarhus

32-årig fængslet i kidnapningssag: To personer bortført med køller og pistoler

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];