Annonce
Kultur

Projekt gav Aarhus et ungt ansigt

2000 portrætter smeltet ned til ét Aarhus-ansigt.

Annonce

Der blev arbejdet på højtryk i autocamperen på Lille Torv onsdag formiddag. De sidste af cirka 2000 portrætter skulle på computeren smeltes ned til ét Aarhus-ansigt. Og ved middagstid stod det klart, at det ville blive et ungt Aarhus-ansigt, som man ved 13-tiden kunne overrække borgmester Nicolai Wammen på rådhuset.

Bag projektet med at indsamle foto-portrætter af århusianerne og derpå forene dem i et samlet, computerbearbejdet portræt, står Laboratoriet ved teatret Entré Scenen i samarbejde med en gruppe internationale teaterfolk.

Det var en meget glad og lettet projektleder Isabelle Renaud, der ved middagstid kunne gøre status over anstrengelserne.

»Det har været et stort men også meget sjovt projekt. Og det har været dejligt, at så mange århusianerne har sagt ja til at deltage,« siger hun.

Laboratoriet har indgået en aftale med kommunens 2017-sekretariat, der betyder, at der hvert år frem til 2017, hvor Aarhus satser på at blive europæisk kulturhovedstad, bliver præsenteret et nyt Aarhus-ansigt. Tanken er at bygge videre på projektet år for år, så stadig flere portrætter indgår i slutresultatet.

»Vi ser da selv både markedsførings- og turistmæssige muligheder i at bruge Aarhus-ansigtet, men vi har ingen aftale med kommunen om, hvad det skal bruges til,« siger Jakob Edut, pr-medarbejder ved Entré Scenen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce