Annonce
112

Promille på over to: Spritstiv bilist standset ved skoletid i Grenaa

Arkivfoto: Michael Bager
En kvindelig bilist med en alkoholpromille på den forkerte side af to blev torsdag morgen stoppet i nærheden af skole i Grenaa. Det skete takket være en årvågen indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed Djursland.

Grenaa: Hun kunne have forårsaget både voldsomme og tragiske ting, men heldigvis fik en indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed stoppet en 48-årig kvinde, før det var for sent.

Episoden fandt sted torsdag morgen på en strækning mellem Markedgade og Grisetorvet i Grenaa.

Indsatslederen, der var i uniform, havde netop afleveret sit barn i skolen og var i bil på vej videre på arbejde, da en anden bil med en kvinde bag rattet kørte så tæt på ham, at det lød, som om de to biler snittede hinanden.

At kvinden tilsyneladende ikke så meget som ænsede, hvor tæt hun var på at lave buler, men blot fortsatte ufortrødent, vakte mistanken hos indsatslederen om, at noget var helt galt.

Han fik hurtigt styrket mistanken yderligere, da kvinden dels kørte op og ned i fart, dels slingrede flere gange hen over midterrabatten - lige foran Vestre Skole.

Det fik indsatslederen til med fakter at forsøge at stoppe kvinden, dog uden held, hvorfor han fulgte efter hende. Kort efter lykkedes det ham at standse kvinden på parkeringspladsen ved Grisetorvet, hvor han holdt hende under opsyn, indtil en tilkaldt patrulje fra Østjyllands Politi klokken 7.55 ankom til stedet.

Betjentene bad den 48-årige kvinde puste i alkometeret, som i den grad gav udslag. Så meget, at hun ikke bare blev anholdt og sigtet for spritkørsel. Hun fik også straks inddraget sit kørekort samt beslaglagt sin bil. Det sidste kan politiet kun gøre, hvis promillen vurderes til at være over to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce