Annonce
Kultur

Promus: 2017-finale viser, hvor musikken er på vej hen, men mangler bredde

Jesper Mardahl, leder af Promus, opfordrer århusianerne til at komme ud og opleve en masse ny musik til 2017-finalen på lørdag. Arkivfoto: Kim Haugaard

Den rytmiske musik sæter dagsordenen, når kulturhovedstadsåret lørdag rundes af med 75 gratis koncerter. Jesper Mardahl, leder af Promus, ser afslutningen som en god showcase for byens nye talenter, men har generelt savnet musikalske aftryk i løbet 2017.

AARHUS: Publikum kan lægge ører til lidt af hvert, når Aarhus 2017 inviterer til finalefest på lørdag. Fra om eftermiddagen til den lyse morgen vil der blive spillet musik fra 18 forskellige scener rundt omkring i hele byen.

- Jeg ser afslutningen som en fin showcase, hvor en stor del af byens nye talenter får mulighed for at få præsenteret sig. "Rock The Region" er et godt eksempel på det. Et projekt hvor øveforeningen Momo i samarbejde med os, har sendt en karavane rundt i regionen, hvor udvalgte bands fra forskellige byer spillede på Spotfestival. Den koncert bliver gentaget på Atlas på lørdag, siger Jesper Mardahl, leder af Promus - Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus.

I foråret var flere stemmer fra det musikalske miljø ude med en kritik af, at den rytmiske musik ikke var særlig synlig i 2017-programmet.

Promus faciliterede i kølvandet på kritikken et åbent dialogmøde mellem 2017-programdirektør Juliana Engberg og 40-45 af byens musikaktører.

- Der blev lidt af kimen til finalen lagt, for mange af de aktører, som er repræsenteret på lørdag, var med til mødet. Siden har de selv fortsat dialogen med Aarhus 2017, siger Jesper Mardahl.

Promus har også været involveret i den nye Aarhus-sang, "Aarhus simpelthen", som den århusianske kunstnerduo Apperaat afslører på lørdag på rådhuset.

- De har været en del af det OFF Track 2017-projekt, som vi sammen med syv andre operatører har været stået for. Vi har i den forbindelse givet penge til at lave en gentænkning af en Aarhus-sang. Det er blevet et fint projekt, som bevæger sig i et nærmest Jørgens Leth'sk univers, forklarer Jesper Mardahl, der deltager i en paneldebat, som finder sted på Godsbanen lørdag kl. 15 med Carsten Holm fra P6 Beat som moderator.

Annonce

Bredden mangler

Han synes, at de århusianske musikaktører har fået det bedste ud af det vindue, som de har fået stillet til rådighed af Aarhus 2017.

- Jeg synes, at det er et supergodt projekt. Det er rigtig godt, at byens nye aktører har taget udfordringen op. 2017-finalen giver publikum en god lejlighed til at komme vidt omkring i musikken fra det mere eksperimenterede på rådhuset til det elektroniske på Godsbanen, siger Jesper Mardahl.

Når det så er sagt, så mener han, at den rytmiske musik har været alt for usynlig i 2017-programmet.

- Man har misset, hvor stor en del af Aarhus' DNA, musikken er. Vi er stadig en markant musikby. Det kommer også til udtryk på lørdag, men det er kun en del af det. For man kan også spørge; Hvor er den store bredde? Den, synes jeg ikke, har været der. Aarhus 2017 har været god til de mindre ting og det eksperimenterende, men har misset det brede. Det kan være, man har tænkt, at byen har så meget musik i forvejen, så det er fint. Men jeg synes, at der har manglet en anerkendelse og en forståelse af vigtigheden for musikken i den her by. Det man trods alt viser på lørdag er, hvor vi er på vej hen, men det store brede har man ikke fanget, siger Jesper Mardahl.

Selv har han tænkt sig at komme så meget omkring som muligt på lørdag.

- Det er gratis, der er ingen undskyldning for ikke at komme af sted. Det er fantastisk, at se hvad, man har fået op at stå, siger Jesper Mardahl, der opfordrer folk til at komme på gaden og afslutte kulturhovedstadsåret for fuld musik.

Den opfordring er hermed givet videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];