Annonce
Aarhus

Protest: Aktivister placerer et kødbjerg på Lille Torv

Dyrerettighedsaktivisterne i Vegan Change placerer på fredag et bjerg af kød på Lille Torv. Det sker i protest mod det, veganerne kalder vores ødelæggende og etisk uforsvarlige behandling af dyr.Foto: Morten Stricker
Dyrerettighedsaktivister og veganere samles i Aarhus. Kød-happening skal sætte fokus på danske forbrugsvaner.
Annonce

AARHUS: Folk, der ikke bryder sig om blodigt, råt kød i store mængder, bør overveje at holde sig langt væk fra Lille Torv på fredag.

Her har dyrerettighedsaktivisterne Vegan Change nemlig tænkt sig at placere et bjerg af kød – eller a pile of death – som der står på gruppens Facebook-side.

- Denne happening bliver noget anderledes fra hvad Vegan Change tidligere har lavet og muligvis den første af sin slags i Danmark. Glæd dig til en happening der konfronterer danskerne med deres forhold til dyr på en yderst direkte og stærk måde, skriver Vegan Change på Facebook.

Ifølge en pressemeddelelse skal kødbjerget konfrontere de forbipasserende med konsekvenserne af deres forbrugsvaner. Og det på en direkte og stærk måde.

Annonce

Grænserne skal rykkes

- Hver dag ender hvad der engang var levende, sansende væsener i supermarkedernes skraldespande. Måden, vi udnytter dyr på, er ikke kun etisk uforsvarlig – det er også ødelæggende for vores miljø og klima. Det vil vi med denne happening gerne belyse. Hvordan kan det retfærdiggøres at dræbe dyr og skade vores klode mere end nødvendigt, når vi kan leve sundt og lykkeligt på en plantebaseret kost, skriver Morten Falborg Nordström, aktivist og medlem af Vegan Change i pressemeddelelsen.

Kødbjerget på Lille Torv er en del af en dyrefrigørelseskonference, der varer fra torsdag 23. maj til søndag 26. maj.

Den foregår i Aarhus og består af en række foredrag og aktioner med fokus på dyrerettigheder. De deltagende aktivister får mulighed for at deltage i en række forskellige aktionsformer.

- Det søges at rykke grænserne for, hvordan aktivisme kan tage form og måderne, hvorpå danskerne kan blive oplyst om konsekvenserne for deres forbrugsvaner, står der i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce