Annonce
Debat

Protest fra et medlem af fællesråd: Hov, hov, Simsek, sådan er virkeligheden ikke

"Der, hvor engagementet indimellem går for meget i minus, og frustrationen går for meget i plus, er, når vi som fællesråd oplever, at politikere og forvaltning ikke lytter (og her mener jeg ikke "får ret hver gang"), når dialogen bliver mere proforma end ægte, og når vi oplever, at kommunen bliver mere modspillere end medspiller", skriver Miam Bech Nygaard. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Hermed et par faktuelle oplysninger samt et par kommentarer til rådmand Bünyamin Simsek i forbindelse med hans svarindlæg til Peter Thyssen og Peter Nørskov d. 10. juni på stiften.dk.

I forbindelse med, at politikerne i Aarhus Byråd har modtaget et åbent brev fra Med Hjerte For Aarhus med en invitation til dialog om bedre borgerinddragelse, skriver rådmanden: "Med Hjerte for Aarhus består af meget engagerede medlemmer fra forholdsvis få fællesråd og grundejerforeninger, og så har en række fællesråd givet deres tilslutning til brevet".

Det er ikke rigtigt. Som der også står i invitationen: "Dette åbne brev er behandlet på og godkendt af alle medlemsorganisationers bestyrelser". På godt dansk betyder det, at der er tre grundejerforeninger, fire borgerforeninger samt 12 fællesråd, som har behandlet det i deres bestyrelser og står som afsendere for invitationen. Det kan man vel ikke kalde "få"?

Annonce

Når man læser rådmandens indlæg, lyder det næsten som om, at der er en lille Med Hjerte For Aarhus-mafia, som styrer butikken. Sådan er virkeligheden ikke. Med Hjerte For Aarhus er et ikke-politisk netværk af fællesråd, grundejerforeninger og beboergrupper, der har en fælles interesse i at værne om Aarhus. Netværket er et dialogforum, hvor vi diskuterer fælles problemstillinger og søger fælles viden, altså et forum for erfaringsudveksling på demokratisk grundlag.

Af oplægsholdere har vi bl.a. haft bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Bente Lykke Sørensen, fordi der var en fælles interesse i at blive klogere på kommunens økonomi. Om et par dage kommer Peter Schulz Jørgensen og deler sin viden om byudvikling med en bred gruppe af borgere fra netværket. Herudover udveksler vi - i interesse for de demokratiske processer - erfaringer fra vores møder og dialoger med kommunen i forbindelse med verserende lokalplansager, helhedsplansarbejde, høringer, m.m.


I ønsket om at optimere samarbejdet og dialogen med kommunen har vi derfor som en stor gruppe af borgere valgt at sende en fælles invitation til jer.


Her har vi desværre en fælles oplevelse af, at de enkelte fællesråd, grundejerforeninger og borgerforeninger i mange tilfælde føler sig løbet over ende af politikerne. Derfor har vi valgt at henvende os fælles med det åbne brev/invitationen til dialog. Jeg tænker da, det ville være mere besværligt for politikere at modtage 30 åbne breve med samme indhold?

Du skriver, Bünyamin Simsek, at du er bange for, at fællesrådene fjerner sig fra lokalområderne og bliver politiserende og mindre konkrete. Det behøver du ikke være bange for. Med hjerte For Aarhus er som sagt et ikke-politisk netværk.

Du skriver, at så vidt du har kendskab til, kommer der sjældent mere end 30 borgere til generalforsamling, og at du er bange for, at fællesrådene fjerner sig fra borgerne.

Jeg ved ikke, hvor du har dit kendskab fra, men som eksempel kan jeg oplyse dig om, at inden coronaen gjorde sit indtog, dukkede der på den gode side af 100 op til generalforsamling i Christiansbjerg Fællesråd.

Som eksempel kan jeg også oplyse dig om, at vi i Christiansbjergs Fællesråd inden for den sidste måned har udsendt et spørgeskema til Christiansbjerg-borgere, udarbejdet og samlet af et konsulentfirma. I løbet af en uge (fordi tidsfristen for kommentarer til kommunens forslag til Helhedsplan for Randersvej var ekstremt kort) kom der 228 besvarelser. Så helt fjernt fra borgerne kan vi ikke være. Og konkret er det vel også?

Jeg ved ikke, hvad du mener med, at "vi skal passe på med at formalisere fællesrådene, da det vil fratage fællesrådene en væsentlig del af det engagement, initiativ og dynamik, der ligger i at skabe en egen forening og organisation på egne præmisser"?

Dybest set er fællesrådene vel formaliseret i og med, at etablering af fællesråd er en byrådsbeslutning, og at byrådet har udarbejdet en samarbejdsaftale.

I vores bestyrelse oplever jeg engagement, dynamik samt initiativrige mennesker, og det samme oplever jeg i andre fællesråd. Jeg oplever ikke, der er "taget noget fra os" ved at være med i Med Hjerte For Aarhus - tværtimod.

Der, hvor engagementet indimellem går for meget i minus, og frustrationen går for meget i plus, er, når vi som fællesråd oplever, at politikere og forvaltning ikke lytter (og her mener jeg ikke "får ret hver gang"), når dialogen bliver mere proforma end ægte, og når vi oplever, at kommunen bliver mere modspillere end medspillere.

I ønsket om at optimere samarbejdet og dialogen med kommunen har vi derfor som en stor gruppe af borgere valgt at sende en fælles invitation til jer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

AGF For abonnenter

Niklas Backman kigger tilbage på seks år i AGF-tjeneste: - Jeg føler ikke skyld, men nok lidt dårlig samvittighed, for jeg ville gerne have givet mere til AGF

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Aarhus

Sikkerhedsnettet foldes ud: Jacob lever livet på trods af, at han risikerer et alvorligt covid-forløb

Annonce