Annonce
Aarhus

Protest mod ghettoplan: Menneskekæde slår ring om Gellerup og Bispehaven

På dagen, hvor nye ghettolister præsenteres protesterer beboere i Gellerup og Bispehaven mod planerne - og laver menneskekæde i protest. Foto: Axel Schütt

Beboere i Aarhus Vest danner menneskekæde og slår ring fra Gellerup og Bispehaven i demonstration mod det, de kalder en ekspropriation af beboere.

GELLERUP: I protest mod at flere af deres boliger rives ned, laver beboere nu en menneskekæde og slår ring om Gellerup/Toveshøj ogBispehaven. Demonstrationen skal markere deres utilfredshed for Folketingets ghettoplan.

Menneskekæden mod ghetto-planer dannes fredag 30. november klokken 15.00. Det sker frem til klokken 16.30, og menneskekæden tager sin begyndelse fra hjørnet af Edwin Rahrsvej og Åby Ringvej.

Arrangørerne mener, at det netop 30. november er sidste dag med lighed for loven uanset boligform, da Ghettoloven træder i kraft dagen efter - den 1. december. Menneskekæden er arrangeret af Almen Modstand - Århus, der er en del af en landsdækkende forening, som hovedsageligt består af beboere i de berørte områder.

- Vi siger 'skam jer politikere', som ødelægger og skaber utryghed i menneskers hjem, siger Helle Hansen fra afdeling 4´s bestyrelse i Brabrand Boligforening (Gellerup).

- Jeg kan ikke forstå, at politikerne vil stå på mål for det store ressourcemisbrug, som det medfører at rive gode, billige, velfungerende boliger ned. Og endda i et land med nordisk rekord i hjemløshed. De vil åbenbart nedbryde de menneskelige fællesskaber og en helt unik almen boligbevægelse, der tager sig af dem, som de ikke selv vil lege med, siger Helle Hansen.

30. november er også dagen, hvor mange almene boligområder holder vejret på grund af risikoen for at få ghettostemplet, lyder det fra arrangøren. For dagen efter kommer der nye ghettolister fra ministeriet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce