Annonce
Aarhus

Protest mod ghettoplan: Menneskekæde slår ring om Gellerup og Bispehaven

På dagen, hvor nye ghettolister præsenteres protesterer beboere i Gellerup og Bispehaven mod planerne - og laver menneskekæde i protest. Foto: Axel Schütt

Beboere i Aarhus Vest danner menneskekæde og slår ring fra Gellerup og Bispehaven i demonstration mod det, de kalder en ekspropriation af beboere.

GELLERUP: I protest mod at flere af deres boliger rives ned, laver beboere nu en menneskekæde og slår ring om Gellerup/Toveshøj ogBispehaven. Demonstrationen skal markere deres utilfredshed for Folketingets ghettoplan.

Menneskekæden mod ghetto-planer dannes fredag 30. november klokken 15.00. Det sker frem til klokken 16.30, og menneskekæden tager sin begyndelse fra hjørnet af Edwin Rahrsvej og Åby Ringvej.

Arrangørerne mener, at det netop 30. november er sidste dag med lighed for loven uanset boligform, da Ghettoloven træder i kraft dagen efter - den 1. december. Menneskekæden er arrangeret af Almen Modstand - Århus, der er en del af en landsdækkende forening, som hovedsageligt består af beboere i de berørte områder.

- Vi siger 'skam jer politikere', som ødelægger og skaber utryghed i menneskers hjem, siger Helle Hansen fra afdeling 4´s bestyrelse i Brabrand Boligforening (Gellerup).

- Jeg kan ikke forstå, at politikerne vil stå på mål for det store ressourcemisbrug, som det medfører at rive gode, billige, velfungerende boliger ned. Og endda i et land med nordisk rekord i hjemløshed. De vil åbenbart nedbryde de menneskelige fællesskaber og en helt unik almen boligbevægelse, der tager sig af dem, som de ikke selv vil lege med, siger Helle Hansen.

30. november er også dagen, hvor mange almene boligområder holder vejret på grund af risikoen for at få ghettostemplet, lyder det fra arrangøren. For dagen efter kommer der nye ghettolister fra ministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce