Annonce
Aarhus

Protest mod ghettoplan: Menneskekæde slår ring om Gellerup og Bispehaven

På dagen, hvor nye ghettolister præsenteres protesterer beboere i Gellerup og Bispehaven mod planerne - og laver menneskekæde i protest. Foto: Axel Schütt

Beboere i Aarhus Vest danner menneskekæde og slår ring fra Gellerup og Bispehaven i demonstration mod det, de kalder en ekspropriation af beboere.

Annonce

GELLERUP: I protest mod at flere af deres boliger rives ned, laver beboere nu en menneskekæde og slår ring om Gellerup/Toveshøj ogBispehaven. Demonstrationen skal markere deres utilfredshed for Folketingets ghettoplan.

Menneskekæden mod ghetto-planer dannes fredag 30. november klokken 15.00. Det sker frem til klokken 16.30, og menneskekæden tager sin begyndelse fra hjørnet af Edwin Rahrsvej og Åby Ringvej.

Arrangørerne mener, at det netop 30. november er sidste dag med lighed for loven uanset boligform, da Ghettoloven træder i kraft dagen efter - den 1. december. Menneskekæden er arrangeret af Almen Modstand - Århus, der er en del af en landsdækkende forening, som hovedsageligt består af beboere i de berørte områder.

- Vi siger 'skam jer politikere', som ødelægger og skaber utryghed i menneskers hjem, siger Helle Hansen fra afdeling 4´s bestyrelse i Brabrand Boligforening (Gellerup).

- Jeg kan ikke forstå, at politikerne vil stå på mål for det store ressourcemisbrug, som det medfører at rive gode, billige, velfungerende boliger ned. Og endda i et land med nordisk rekord i hjemløshed. De vil åbenbart nedbryde de menneskelige fællesskaber og en helt unik almen boligbevægelse, der tager sig af dem, som de ikke selv vil lege med, siger Helle Hansen.

30. november er også dagen, hvor mange almene boligområder holder vejret på grund af risikoen for at få ghettostemplet, lyder det fra arrangøren. For dagen efter kommer der nye ghettolister fra ministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce