Annonce
Navne

Psykens rolle i sundhed og sygdom: Ny professor sætter sundhedspsykologi på dagsordenen

Lisbeth Frostholm er nyudnævnt professor i Sundhedspsykologi ved Aarhus Universitet. Derudver er hun også ledende psykolog ved Afdeling for Funktionelle Lidelser på Aarhus Universitets Hospital. Pressefoto

Nyt job: Som nyudnævnt professor i sundhedspsykologi ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet vil Lisbeth Frostholm gøre os klogere på, hvilken rolle psyken spiller i sundhed og sygdom.

Med særligt fokus på funktionelle lidelser arbejder hun for at videreudvikle forskningen til gavn for både den enkelte patient og sundhedssystemet som hele.

I dag ved man, at mange sygdomme opstår af en kombination af biologiske, psykologiske og miljømæssige faktorer. Lisbeth Frostholm forsker i de psykologiske faktorers betydning i forskellige sygdomsforløb, og hun undersøger, hvordan man bedst kan integrere psykologisk behandling i sundhedssektoren.

Annonce

Lisbeth Frostholm anvender blandt andet studier af større befolkningsgrupper i sin sundhedspsykologiske forskning, og så udvikler, tester og implementerer hun psykologiske behandlingsprogrammer til blandt andet patienter med funktionelle lidelser som irritabel tyktarm og kroniske smerter.

Hun er også ledende psykolog ved Afdeling for Funktionelle Lidelser på Aarhus Universitets Hospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce