Annonce
Aarhus

Psykiater skal igen i retten for at have haft sex med patient

Et forhold mellem en patient og en tidligere psykiater på Risskov Hospital rulles nu op i landsretten. Foto: Jens Thaysen/Scanpix 2016)

Tirsdag tager Vestre Landsret hul på en ankesag, der handler om en nu 50-årig mands misbrug af sin stilling som psykiater.

AARHUS: Tirsdag morgen tager Vestre Landsret i Aarhus hul på en ankesag, hvor en 50-årig psykiater er anklaget for at have misbrugt sin stilling som læge.

Sagen går tilbage til 2014, hvor psykiateren ifølge sigtelsen indledte et forhold til en kvindelig patient, som var i behandling for alkoholmisbrug på den afdeling på Psykiatrisk Hospital i Risskov, hvor han arbejdede.

Da byretten sidste år i maj tog stilling til sagen, blev psykiateren, der oprindeligt er fra Aarhus, dømt skyldig i sigtelsen og fradømt retten til at udøve lægegerning. Han blev også idømt tre måneders fængsel og skulle betale 15.000 kroner i erstatning til kvinden. I dommen lagde byretten vægt på, at forholdet til kvinden foregik, mens hun var patient hos psykiateren.

Dommen blev dog anket, og fra tirsdag skal forsvarer og anklagemyndighed over tre dage overbevise landsretten om henholdsvis frifindelse eller skærpelse.

Men historien om psykiateren går faktisk endnu længere tilbage.

I 2011 blev han i Norge dømt for et lignende forhold. Og dengang udmøntede dommen sig i frakendelse af retten til at praktisere som læge i Norge, ligesom han blev idømt halvandet års fængsel.

Derefter vendte han tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som psykiater på Psykiatrisk Hospital i Risskov og altså ifølge sigtelsen indledte et forhold til en kvindelig patient.

Nægter seksuelt forhold til patient

Ifølge sigtelsen begyndte psykiateren at sende mails til kvinden, hvori han fortalte, at han var forelsket i hende.

Forholdet udviklede sig derfra til, at han ifølge kvinden flyttede ind hos hende, og at de to havde et seksuelt forhold til hinanden. Psykiateren udtrykte angiveligt ønske om at blive skilt fra sin daværende kone og flytte ind hos sin patient.

Den kvindelige patients bostøtte fik dog nys om forholdet og rettede henvendelse til psykiaterens chef, hvorefter der blev indledt en tjenstlig sag.

Psykiateren nægtede sig i byretten skyldig og sagde, at han nok havde haft en uprofessionel omgangstone i forhold til patienten, men at han ikke havde et seksuelt forhold til kvinden, mens hun var hans patient. Det opstod først efter, behandlingen var afsluttet.

Sagen ventes afsluttet torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce