Annonce
Aarhus

Publikum elsker Kløvedal: Museum har fordoblet besøgstal

Alle generationer besøger udstillingen om Nordkaperen og Kløvedal. Foto: Flemming Krogh

"Frihedens værksted" på Naturhistorisk Museum er et tilløbsstykke.

Annonce

AARHUS: Selv efter sin død kan Troels Kløvedal samle folk i hobetal. Naturhistorisk Museum i Aarhus har ganske enkelt og meget præcist fordoblet sit besøgstal i de tre måneder, udstillingen "Frihedens værksted" har været åben i museet i Universitetsparken.

26.928 personer har besøgt museet siden 1. november og til udgangen af januar. I de tilsvarende tre måneder et år tilbage havde museet 13.122 gæster.

Og da udstillingen kan ses helt indtil 8. september tyder alt på, at Naturhistorisk Museum vil få sit bedste besøgsår nogensinde.

- Vi har haft mange gæster, og tendensen fortsætter. Det gode er, at alle ugedage er velbesøgte, ikke kun weekender. Det er en god læring for os med så mange gæster. Når jeg ser ud ad vinduet fra mit kontor, oplever jeg gæster allerede fra morgenstunden. Det er både et voksent publikum, unge og børn. At de kommer i bil viser, at de ikke bor lige i nærheden, og når jeg går ind i udstillingen og taler med gæsterne, og det gør jeg daglig, oplever jeg, at mange kommer fra Sjælland og andre steder langvejs fra, siger Bo Skaarup, museets direktør.

Han glæder sig over, at også aftenåbningen torsdag til kl. 21 bliver brugt flittigt.

Udstillingen


  • Naturhistorisk Museum, Universitetsparken, Wilhelm Meyers Allé 10, Aarhus.
  • "Frihedens Værksted" om Troels Kløvedal.
  • Åbningstider alle ugens dage kl. 10-16. Torsdage 10-21.
  • Vinterferien 9.-17. februar alle dage kl. 9-17, aktiviteter kl. 10-16.
  • Kan ses til 8. september.
Direktør Bo Skaarup (til venstre) og Troels Kløvedals søn Mikkel Beha ved åbnningen af Frihedens Værksted. Foto: Henrik Bjerregrav
Annonce

Folk bliver i lang tid

Gæsterne fortæller Bo Skaarup om mange grunde til besøget.

- Nogle har læst Troels Kløvedals bøger, andre har set ham i tv eller hørt hans foredrag, og andre igen kender en, der kender en, der har sejlet med hans skib Nordkaperen, siger Bo Skaarup.

Han oplever i udstillingen, at folk taler om detaljer, og at besøget derfor bliver meget længere, end de havde regnet med.

- Tre ældre mænd fik forleden samtalen drejet hen på fremtidens mediebillede. Om bøger, film og tv, hvor unge møder deres forbilleder i fælles oplevelser. Det billede er på vej til at blive mere spredt, siger Bo Skaarup, der også bliver glad, når han læser i den logbog, som er lagt frem, så gæster kan skrive i den.

- Jeg læser om en 15-årig pige, der synes, Kløvedal var sej og udstillingen spændende, og det er ofte ikke den slags udtalelser, man får fra unge, der er på museum, siger Skaarup.

Efter Aarhus skal udstillingen til Søfartsmuseet i Helsingør, hvor den åbner 6. oktober i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce