Annonce
Aarhus

Publikum endte i en rus over symfoniorkestrets filmmusik på heavyfestival

Publikum crowdsurfede af jubel over Aarhus Symfoniorkester ved Copenhell, der eller spiller heavy metal-koncerter. Foto: Copenhell
Aarhus Symfoniorkester leverede årets største festivaloplevelse på heavy metal-festivalen Copenhell.
Annonce

AARHUS: Hvem skulle tro, at et symfoniorkester kan levere årets største festivaloplevelse? Ikke desto mindre var det, hvad Aarhus Symfoniorkester formåede sidste år. Og genren, det skete med, udvikler orkestret nu yderligere. Det handler om musik til film.

Knap 10.000 af musikbladet Gaffas læsere stemte symfoniorkestrets koncert ind som nummer et oplevelse på festivalerne. Det var 14 procent af stemmerne, og der var god afstand til nummer to.

Publikum gik nærmest over i en rus, da orkestret spillede på Copenhell på festivalens sidste dag, søndag. På programmet var musik til film og tegnefilm.

Publikum crowdsurfede (flere blandt publikum blev løftet på andres strakte arme og blev ført op mod scenen) og dansede i rundkreds. Begejstringen ville ingen ende tage.

- 20.000 heavy metalfans hørte os i et potpourri over musik fra film og tegnefilm, siger Kristian Rahbek Knudsen, chef for symfoniorkestret.

Programmet var skabt i samarbejde med forfatter, filmanmelder og tv-vært Jakob Stegelmann, der er med i gruppen bag programmet Disney Sjov på DR tv.

Filmmusik

Aarhus Symfoniorkester, filmkoncert i Musikhuset Aarhus 5.-7. september, "Star Wars - A New Hope".

"Ringenes Herre - Kongen vender tilbage" 31. oktober-2. november i år og 16.-18. april 2020.

Annonce

Mere på vej

- Vi har fået fat i et andet publikum her og vil gerne udbygge genren, siger Kristian Rahbek Knudsen.

Det sker blandt andet, når Stegelmann er medskaber af familiekoncerten "Troldspejlets toner" lørdag 26. oktober, hvor han baner publikum vej gennem tegnefilm, troldmandsskoler og computerspil.

Symfoniorkestret lægger i år også musik til, når der er filmkoncert i Musikhuset Aarhus 5.-7. september, hvor det handler om "Star Wars - A New Hope".

Koncerterne af den type har været udsolgt de seneste år.

De fortsætter med "Ringenes Herre - Kongen vender tilbage", der bliver vist og spilles fra 31. oktober til 2. november i år og igen 16.-18. april 2020.

"Kongen vender tilbage" er slutningen på trilogien, og der er også et kæmpe kor med, når Howard Shores prisvindende filmmusik bliver spillet og filmen vist.

I år spiller symfoniorkestret igen på Smukfest i Skanderborg, hvor det har været 25 gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Aarhus

Brandvæsenets dykkere i aktion: Kvinde reddet op af havnen

Annonce