Annonce
Aarhus

Publikum endte i en rus over symfoniorkestrets filmmusik på heavyfestival

Publikum crowdsurfede af jubel over Aarhus Symfoniorkester ved Copenhell, der eller spiller heavy metal-koncerter. Foto: Copenhell
Aarhus Symfoniorkester leverede årets største festivaloplevelse på heavy metal-festivalen Copenhell.

AARHUS: Hvem skulle tro, at et symfoniorkester kan levere årets største festivaloplevelse? Ikke desto mindre var det, hvad Aarhus Symfoniorkester formåede sidste år. Og genren, det skete med, udvikler orkestret nu yderligere. Det handler om musik til film.

Knap 10.000 af musikbladet Gaffas læsere stemte symfoniorkestrets koncert ind som nummer et oplevelse på festivalerne. Det var 14 procent af stemmerne, og der var god afstand til nummer to.

Publikum gik nærmest over i en rus, da orkestret spillede på Copenhell på festivalens sidste dag, søndag. På programmet var musik til film og tegnefilm.

Publikum crowdsurfede (flere blandt publikum blev løftet på andres strakte arme og blev ført op mod scenen) og dansede i rundkreds. Begejstringen ville ingen ende tage.

- 20.000 heavy metalfans hørte os i et potpourri over musik fra film og tegnefilm, siger Kristian Rahbek Knudsen, chef for symfoniorkestret.

Programmet var skabt i samarbejde med forfatter, filmanmelder og tv-vært Jakob Stegelmann, der er med i gruppen bag programmet Disney Sjov på DR tv.

Annonce

Filmmusik

Aarhus Symfoniorkester, filmkoncert i Musikhuset Aarhus 5.-7. september, "Star Wars - A New Hope".

"Ringenes Herre - Kongen vender tilbage" 31. oktober-2. november i år og 16.-18. april 2020.

Mere på vej

- Vi har fået fat i et andet publikum her og vil gerne udbygge genren, siger Kristian Rahbek Knudsen.

Det sker blandt andet, når Stegelmann er medskaber af familiekoncerten "Troldspejlets toner" lørdag 26. oktober, hvor han baner publikum vej gennem tegnefilm, troldmandsskoler og computerspil.

Symfoniorkestret lægger i år også musik til, når der er filmkoncert i Musikhuset Aarhus 5.-7. september, hvor det handler om "Star Wars - A New Hope".

Koncerterne af den type har været udsolgt de seneste år.

De fortsætter med "Ringenes Herre - Kongen vender tilbage", der bliver vist og spilles fra 31. oktober til 2. november i år og igen 16.-18. april 2020.

"Kongen vender tilbage" er slutningen på trilogien, og der er også et kæmpe kor med, når Howard Shores prisvindende filmmusik bliver spillet og filmen vist.

I år spiller symfoniorkestret igen på Smukfest i Skanderborg, hvor det har været 25 gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce