Annonce
112

Publikum strømmede til Classic Race: Endelig vejr til gaderæs

Faretruende så det ud, da Tom Kristensen i sin Formel 1-racer kom farende ud gennem et sving med et forhjul, der åbenlyst var på gale veje. Køreren virkede da også alt andet end tilfreds med situationen. Foto: Axel Schütt
Efter en værre fredag blev der endelig tørvejr til Classic Race, og lørdag strømmede publikum til Tangkrogen.
Annonce

AARHUS: Fredag 17. maj vil formentlig gå over i historien som den dårligste dag, Classic Race nogen sinde har oplevet. Det styrtregnede, det var koldt og det var klamt. Et rigtigt møgvejr.

Til gengæld holdt det tørt lørdag, og selv om det ikke blev så solrigt som spået i vejrudsigterne, var vejret vel egentlig perfekt til gaderæs. Ikke alt for koldt, ikke for varmt.

Da fredagen og noget af lørdagen var gået, kunne løbsledelsen tilmed med tilfredshed konstatere, at man havde undgået de helt store, alvorlige ulykker.

Det begyndte ellers lidt ildevarslende, da en af kørerne i Legend Car-klassen på den regnvåde bane røg i barrieren allerede under fredagens træning. Han slap uden de store skrammer.

De samme gjorde åbenbart en motorcykelkører, som "stod af" under et løb lørdag formiddag. Omkringstående ville vide, at hans forhjul uvist af hvilken grund blokerede, og i den situation er den kun en én vej, og det er ned. Men efter en ordentlig kuretur kunne motorcykelkøreren rejse sig og gå videre.

Tom Kristensen måtte forlade heatet på gåben med rattet i hånden. Det tager man af for overhovedet at kunne komme ud af raceren. Løbsledelsen lovede lørdag, at Formel 1-raceren nok skulle blive funktionsdygtig til resten af Classic Race igen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Tom Kristensen på gåben

Også en anden kører måtte forlade banen på gåben. Det var løbets store trækplaster, Le Mans-helten Tom Kristensen.

Tusindvis af publikummer var ellers på plads, da Tom Kristensen lørdag formiddag skulle køre opvisningsløb i en Formel 1-bil fra dengang, der var "rigtige" Formel 1-biler til, en Shadow DN11 fra 1980.

Men den nifoldige Le Mans-vinder måtte skuffende udgå, inden løbet for alvor var kommet i gang.

En hjulbolt havde åbenbart løsnet sig. Da raceren kom rundt om et sving, pegede venstre fordæk i hvert fald i den gale retning.

Inden løbet havde publikum ellers kunnet følge med i, hvordan mekanikere omhyggeligt skruede på raceren. Blandt andet blev dens hjul omhyggeligt efterspændt med en momentnøgle - men altså uden at det fik den ønskede effekt.

Med rattet i hånden måtte Tom Kristensen forlade den havarerede racer på gåben, og at dømme efter hans kropssprog var han bestemt meget lidt tilfreds med tingenes tilstand.

Den officielle forklaring fra Classic Race på episoden er, at der var tale om "en mekanisk defekt".

- Men raceren bliver hurtigt lavet, så Tom Kristensen deltager i bilen i de resterende løb til Classic Race som planlagt, garanterer løbets kommunikationschef, Nick Horup.

Men det er alt sammen småridser i et arrangement, som et godt stykke inde i racerløbet så ud til at forløbe, som løbsledelsen kunne ønske det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce