Annonce
112

Publikum strømmede til Classic Race: Endelig vejr til gaderæs

Faretruende så det ud, da Tom Kristensen i sin Formel 1-racer kom farende ud gennem et sving med et forhjul, der åbenlyst var på gale veje. Køreren virkede da også alt andet end tilfreds med situationen. Foto: Axel Schütt
Efter en værre fredag blev der endelig tørvejr til Classic Race, og lørdag strømmede publikum til Tangkrogen.

AARHUS: Fredag 17. maj vil formentlig gå over i historien som den dårligste dag, Classic Race nogen sinde har oplevet. Det styrtregnede, det var koldt og det var klamt. Et rigtigt møgvejr.

Til gengæld holdt det tørt lørdag, og selv om det ikke blev så solrigt som spået i vejrudsigterne, var vejret vel egentlig perfekt til gaderæs. Ikke alt for koldt, ikke for varmt.

Da fredagen og noget af lørdagen var gået, kunne løbsledelsen tilmed med tilfredshed konstatere, at man havde undgået de helt store, alvorlige ulykker.

Det begyndte ellers lidt ildevarslende, da en af kørerne i Legend Car-klassen på den regnvåde bane røg i barrieren allerede under fredagens træning. Han slap uden de store skrammer.

De samme gjorde åbenbart en motorcykelkører, som "stod af" under et løb lørdag formiddag. Omkringstående ville vide, at hans forhjul uvist af hvilken grund blokerede, og i den situation er den kun en én vej, og det er ned. Men efter en ordentlig kuretur kunne motorcykelkøreren rejse sig og gå videre.

Annonce
Tom Kristensen måtte forlade heatet på gåben med rattet i hånden. Det tager man af for overhovedet at kunne komme ud af raceren. Løbsledelsen lovede lørdag, at Formel 1-raceren nok skulle blive funktionsdygtig til resten af Classic Race igen. Foto: Axel Schütt

Tom Kristensen på gåben

Også en anden kører måtte forlade banen på gåben. Det var løbets store trækplaster, Le Mans-helten Tom Kristensen.

Tusindvis af publikummer var ellers på plads, da Tom Kristensen lørdag formiddag skulle køre opvisningsløb i en Formel 1-bil fra dengang, der var "rigtige" Formel 1-biler til, en Shadow DN11 fra 1980.

Men den nifoldige Le Mans-vinder måtte skuffende udgå, inden løbet for alvor var kommet i gang.

En hjulbolt havde åbenbart løsnet sig. Da raceren kom rundt om et sving, pegede venstre fordæk i hvert fald i den gale retning.

Inden løbet havde publikum ellers kunnet følge med i, hvordan mekanikere omhyggeligt skruede på raceren. Blandt andet blev dens hjul omhyggeligt efterspændt med en momentnøgle - men altså uden at det fik den ønskede effekt.

Med rattet i hånden måtte Tom Kristensen forlade den havarerede racer på gåben, og at dømme efter hans kropssprog var han bestemt meget lidt tilfreds med tingenes tilstand.

Den officielle forklaring fra Classic Race på episoden er, at der var tale om "en mekanisk defekt".

- Men raceren bliver hurtigt lavet, så Tom Kristensen deltager i bilen i de resterende løb til Classic Race som planlagt, garanterer løbets kommunikationschef, Nick Horup.

Men det er alt sammen småridser i et arrangement, som et godt stykke inde i racerløbet så ud til at forløbe, som løbsledelsen kunne ønske det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce