Annonce
Kultur

Publikum vælter ind: Aarhus Teater når rekordsæson

Der bliver solgt godt med billetter på Aarhus Teater. Arkivfoto: Kim Haugaard

Aarhus Teater oplevede i den forgangne sæson et rekordstort publikum på 117.000 mennesker. Teatret får 74 millioner kroner i statstilskud og havde overskud på 675.000 kroner.

AARHUS: Aarhus Teater er glad for sit regnskab, som teatret kalder succesfuldt på både den kunstneriske og den økonomiske front.

2017/18 blev en kunstnerisk succesfuld sæson med blandt andet Reumert-priser for musikforestillingen "Lyden af de skuldre vi står på - sangskatten remixet af Simon Kvamm", det bedste billetsalg i 14 år og sorte tal på bundlinjen. Det er hovedkonklusionen på årsregnskabet 2017/18, der netop er blevet godkendt af teatrets bestyrelse, lyder det fra teateret.

Aarhus Teater fik i den forgangne sæson et overskud på 675.000 kroner i et regnskab med en omsætning på 99 millioner kroner, hvoraf de 74 millioner kroner var statstilskud.

Aarhus Teater mønstrede i sæsonen 2017/2018 et rekordstort publikumsantal på 117.000. Det er det bedste i 14 år og endda 3000 flere end den foregående sæson, der nød godt af kulturhovedstadsåret Aarhus 2017, skriver teateret.

Hertil kommer godt 12.500 besøgende til andre aktiviteter som Forsamlingshuset, foredrag og andre debatarrangementer, korkoncerter og fællessang, rundvisninger og skoler til teatrets læringsafdeling ATL. Antallet af børn og unge under 25 år og studerende med studiekort var 35.350, hvilket betyder, at næsten hver tredje af teatrets publikum udgøres af unge.

Annonce

Teater i tal

Antallet af egenproduktioner på Aarhus Teater lå på 16 (16/17: 15) og antallet af gæstespil på 9 (16/17: 7), og samtidig steg antallet af opførelser fra 407 i 16/17 til 434 i sæson 17/18

Sædebelægningen blev øget fra 79 til 85 procent i sæson 17/18 og værdibelægningen fra 53 procent til 56 procent

Teaterchef Trine Holm Thomsen glæder sig over en rekordsæson på flere parametre for Aarhus Teater. Foto: Axel Schütt/Scanpix

GBar, Aarhus Havn og Lokalcenter Møllestien

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen glæder sig over, at publikum i stigende grad besøger Aarhus Teater.

- Det rekordstore billetsalg bekræfter mig i, at publikum finder vores repertoire spændende og relevant. Det er helt afgørende, siger Trine Holm Thomsen. - Jeg tror også, at publikum har fået øjnene op for diversiteten i det, vi laver som landsdelsscene. Vi producerer naturligvis en lang række vidt forskellige teaterforestillinger på vores fire scener, og vores publikum har mod på at vælge andre forestillinger end "de sikre". Men vi spiller også forestillinger ude i byrummet, der hvor borgerne er, som for eksempel "Techno" på GBar, "Fragt" på Aarhus Havn og "Anekdoter" på Lokalcenter Møllestien. På den måde møder vi et nyt publikum, som ikke nødvendigvis ville finde vej til vores forestillinger i vores eget hus, siger teaterdirektøren. Fælles for alle forestillingerne er, at alle har nået det budgetterede antal billetter. Blandt højdespringerne nævner teateret West Side Story (26.000), familieforestillingen Narnia (25.000), Lyden af de skuldre vi står på (19.500) og Lollikeforestillingen Hospitalet (8.400).

Også de mere smalle forestillinger som for eksempel #amlet og Momentet på teatrets eksperimenterende Studio-scene trak fulde huse ligesom rækken af Udflugten-forestillingen i byen - Fragt på Aarhus Havn, Techno på natklubben GBar og Anekdoter på Plejecenter Møllestien trak fulde huse. Billetindtægterne lå på 15.295 millioner kroner, hvilket er en forbedring på to millioner kroner i forhold til budget - og på niveau med sæson 16/17. Det øgede billetsalg betyder, at teatret samlet set kommer ud med et samlet overskud på 675.000 kroner - midler der skal bruges til at dække det forventede underskud i sæson 18/19 på grund af ombygning af Store Scene og heraf et lavere billetindtægtsgrundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce