Annonce
Aarhus

Publikumsboom: Musikhuset slår alle rekorder

<p>Musikhus-direktør Jan Christensen glæder sig over rekord år i den århusianske kulturinstitution. Arkivfoto: Axel Schütt</p>

400.000 har i årets første måneder besøgt Musikhuset. Det er rekord, og der er allerede rift om næste års program.

Det spiller for Musikhuset Aarhus på alle salgsparametre, hvor der bliver sat rekord lige nu.
Annonce
Amalie Dollerup og Silas Holst er med i Saturday Night Fever, der har premiere 19. maj 2017 i Musikhuset. 18.000 billetter er allerede solgt til musicalen og er med til at skabe rekorder i Musikhuset. Foto: Axel Schütt
Musikhuset har solgt flere billetter end nogensinde før i årets otte første måneder. Billetsalget på flere end 160.000 billetter skal ses i forhold til et rekordhøjt antal gæster og belægning i salene.
Musikhuset lancerede i begyndelsen af august sit nye 2017-program. På fire uger er der solgt over 28.000 billetter. Det betyder, Musikhuset har solgt 169.881 billetter siden januar, hvilket er det bedste salg gennem tiderne.
»Det er dejligt, at der er så stor begejstring for at komme her i Musikhuset. Tallene vidner om, at vi er i god form til Kulturhovedstadsåret 2017, hvor jeg synes, vi har et modigt program med både bredde og dybde. De seneste år har vi haft særligt fokus på at være i dialog med vores gæster. De får således masser af informationer, videoklips og andet før og efter arrangementerne. Jeg tror, det er noget af det, vi nu høster resultaterne af,« siger Jan Christensen, direktør i Musikhuset.
Billetsalget, der er godt 13 procent højere end det hidtidige rekordår i 2014, er ikke det eneste, der slår rekord. Over 400.000 gæster har i årets første otte måneder besøgt Musikhuset. Det er det højeste antal nogensinde. Fremgangen kan også mærkes i salene, hvor belægningen er på 80 procdent, og den hidtil højeste.
Nogle af højdespringerne i Musikhusets nye, omfattende program er Ringenes Herre Live, Frost og Saturday Night Fever. Ringenes Herre Live med stort kor og fuldt symfoniorkester har skabt en sand storm af interesse på de sociale medier og mere end et år inden premieren, var der solgt flere end 3.000 billetter, skriver Musikhuset.
Saturday Night Fever med Silas Holst i hovedrollen har rundet 18.000 solgte billetter, og Disneyeventyret Frost solgt over 2.000.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Anmeldelse:

Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce